Festlig VM-helt har glemt flere medaljer: Lånte guld ud til fyr i byen

Nikolaj Øris glemte sin VM-guldmedalje under flyveturen fra Karup til København. Det er ikke første gang, at han har tabt en guldmedalje og fået den igen, fortæller han

Nikolaj Øris har haft en mindeværdig slutunde. Det blev fejret med vild guldfest. Foto: Henning Hjorth
Nikolaj Øris har haft en mindeværdig slutunde. Det blev fejret med vild guldfest. Foto: Henning Hjorth

KØBENHAVN (Ekstra Bladet): Det gik vildt for sig søndag, da Danmark sikrede sig guld i herrehåndbold for første gang nogensinde. Festen foregik på Fox & Hounds i Herning Bymidte. Mandag blev guldvinderne fejret på Rådhuspladsen. Inden den flotte fejring opstod der forvirring i flyet. Nikolaj Øris tabte sin guldmedalje, men flypersonalet og en holdleder gjorde Øris opmærksom på forglemmelsen, og han fik derfor sit guld med til fest.

- Det var bestemt ikke bevidst, at jeg glemte medaljen. Den passer jeg på fra nu af, siger en noget hæs Nikolaj Øris på Københavns Rådhus efter at være nået helskindet frem til hyldesten med sin guldmedalje.

Øris siger, at det dog ikke er første gang, at han har tabt en medalje af guld og fået den igen.

- Da vi vandt DM-guld for et par år siden (med Bjerringbro-Silkeborg, red.), så var jeg så venlig at låne min medalje ud til en fyr i byen, og så glemte jeg sgu at få den igen, da jeg gik hjem. Den blev sendt med posten efter, så nu har jeg styr på alle mine medaljer, siger Øris.

Nikolaj Jacobsen fortæller her, hvad der har gjort mest indtryk i den store fejring. Video: Jonas Olufson

Godt kørende
Holdkammeraterne Casper U. Mortensen og Jannick Green siger til Ekstra Bladet, at Nikolaj Øris gav den hele armen i nattens festligheder efter den store triumf.

- Hvem er anfører på festholdet?

- Nikolaj Øris har været godt kørende fra start af, siger Casper U. Mortensen

- Øris er jo et fantastisk menneske på mange områder, og så behøver jeg ikke at sige så meget mere, siger Jannick Green med et smil på læben.

Nikolaj Øris vil ikke udnævne sig selv som anfører for landsholdet, når det gælder fest.

- Vi kommer for sjældent ud og drikker øl som håndboldspillere, og når vi gør, koster det lidt på stemmebåndet.

- Jeg hører fra Casper U. Mortensen, at du er anføreren på festholdet. Kan du nikke genkendende til det?

- Det ved jeg ikke, men jeg kan godt lide at gå ud og hygge mig om aftenen. Desværre bliver det for sjældent, men vi nød det virkelig, siger Øris til Ekstra Bladet.

Foto: Tariq Mikkel Khan Håndbold - 28. jan. 2019 - kl. 20:16 Fester på eksklusiv klub

Sejrsrusen vil var til at mærke på Rådhuspladsen, da landsholdet ankom. Foto: Henning Hjorth Håndbold - 28. jan. 2019 - kl. 19:42 GULD-rusen: - På højde med EM i '92

Håndbold - 28. jan. 2019 - kl. 18:31 Norsk opsang efter buhråb: - En del af spillet

Der var vild fejring i Herning. Mandag fortsætter festen i København, og så venter den almindelige hverdag for Danmarks guldhelte. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Håndbold - 28. jan. 2019 - kl. 14:12 Kongerne af karaktererne: De sprænger alle rammer!

Fødselsdagsbarnet Trine Schneider (til venstre) fik en perfekt fødselsdagsgave i form af dansk VM-guld. Her ses hun sammen faren Henrik Hansen. Foto: Claus Bonnerup Håndbold - 28. jan. 2019 - kl. 06:04 Trines perfekte dag: Så tidligere vikar vinde historisk VM-guld

- 'Den Røde Mur' er fuldstændig vanvittig, siger Nikolaj Markussen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Håndbold - 28. jan. 2019 - kl. 06:00 Fik gåsehud i VM-finalen: - Det er fuldstændig vanvittigt

Se også: Kæmpe drøm er gået i opfyldelse: - Vi virkede nærmest urørlige

47 kommentarer
Vis kommentarer