Fik fire røde kort med vilje: Folk er rasende

Det har skabt vrede i norsk håndbold, at en træner i den bedste række dikterede sine spillere til at tage fire røde kort i samme kamp

Norsk håndbold er ramt af en udvisningsskandale i landets bedste håndboldrække. Foto: Lars Poulsen
Norsk håndbold er ramt af en udvisningsskandale i landets bedste håndboldrække. Foto: Lars Poulsen

Det er sjældent, at en håndboldkamp rammes af hele fire røde kort, men i søndagens kamp i den bedste norske herreliga mellem Elverum og Lillestrøm skete det.

Der var dog ikke tale om en hårdt spillet kamp. De fire røde kort kom nemlig helt bevidst fra Elverums side, hvor Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar alle sad på tribunen, da kampen sluttede.

- Jeg indrømmer gerne, at vi spillede, som vi gjorde, fordi vi gerne ville have røde kort til lige præcis de fire spillere, siger træner Michael Apelgren til Østlendingen.

- De fire spillere havde fået røde kort tidligere i turneringen, og nu får de karantæne i næste kamp mod Halden, og så er de tilbage til slutspillets start, hvor vi har brug for dem, og man får jo karantæne efter hvert andet røde kort, man pådrager sig, så vi valgte at løse det på denne måde, siger træneren.

Lillestrøm vil formentlig anmelde episoden, og hos trænerkollegaer i ligaen er der også kritik.

- Jeg reagerer kraftigt på det her, fordi der er nogle uskrevne regler, som må følges. Hvad de har gjort, det er langt fra, hvad norsk håndbold står for, og det er moralsk forkasteligt, siger Haslum-træner Tom-Eirik Skarpsno til TV2 Norge.

Karantænerne i næste kamp kan få direkte indflydelse på nedrykningskampen i ligaen, men Elverums træner fortryder ikke.

- Jeg mener, at man burde slette alle røde kort før slutspillet, men så længe reglerne er, som de er, så har vi valgt at gøre det på denne måde. Det første år, jeg var her, der var vi ved at ryge ud af slutspillet på grund af karantæner, og slutspillet er for vigtigt til, at vi kan gamble med det, siger Apelgren.

Et af de røde kort kom, da en spiller fik endnu en to-minutters udvisning, fordi han gik ind fra en anden to-minutters-udvisning fire sekunder for tidligt.

- Det føles på ingen måde godt, men jeg er nødt til at være kynisk og give os de bedst mulige forudsætninger for at vinde slutspillet. Det er en utrolig vanskelig situation, men selvom jeg står for det, så giver det mig en meget dårlig følelse, siger Apelgren.

På trods af de fire røde kort, så vandt Elverum kampen med 30-22.

Se også: Boldsen høstede millioner og spåede Kolding-konkurs

Se også: Pytlick afviser: Mine spillere må gerne blive gravide

Se også: Gudmundur forbigået: Overraskende valg af årets træner i verden

Superligaen - 19. mar. 2017 - kl. 19:27 Er du også forvirret og i tvivl? Sådan ser Superligaen ud nu

Se også: Norske prygl: Danmark fik tæsk for tredje gang i træk

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen