Fik to års karantæne: Nu er færing til VM for Danmark

Johan Hansen måtte udstå en toårig karantæne for at kunne stille op for Danmark - nu er han fast mand i VM-truppen

Ekstra Bladets Jan Kjeldtoft og Jan Jensen varmer op til VM-kampen mod Saudi-Arabien. Video: Jens Dresling

HERNING (Ekstra Bladet): En færing har overtaget pladsen som højre fløj på landsholdet efter en halv færing.

Johan Hansen, som er født og opvokset på Færøerne, er den nye mand i landsholdstrøjen. Han fik pladsen mod Tunesien lørdag aften, fordi Hans Lindberg, som er halv færing og halv islænding, er ude af VM på grund af en skade.

Egentlig kunne Johan Hansen – eller som han hedder på færøsk Jóhan á Plógv Hansen – være endt på det færøske fodboldlandshold. 

Han nåede at spille på det færøske U15 og U17-landshold i fodbold, og han fik såmænd også tilbudt en prøvetræning i skotske Aberdeen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Johan Hansen viste ved træningen i går, at han ikke har glemt, hvordan man spiller fodbold. Foto: Jens Dresling.
Johan Hansen viste ved træningen i går, at han ikke har glemt, hvordan man spiller fodbold. Foto: Jens Dresling.
 

- Men jeg spillede også håndbold på Færøerne, og der var en dansk træner deroppe, som mente, jeg havde niveau til at spille i Danmark. 

- Som 16-årig var jeg til prøvetræning i Skanderborg, og de syntes om mine talenter. Efter en måned besluttede jeg mig, og så flyttede jeg fra mor og far på Færøerne.

På trods af sin unge alder nåede Johan Hansen at spille på det færøske håndboldlandshold.

- Det hed U23 dengang. Vi deltog i en turnering for de lidt dårligere landshold i Europa. Det var en træningsturnering, men finalen talte som en international kamp. Derfor fik jeg karantæne, da jeg ville skifte til et dansk håndboldpas.

Artiklen fortsætter under billedet...

Joan Hansen er højrebenet, men venstrehåndet. Sådan er verden så forunderlig. Foto: Jens Dresling
Joan Hansen er højrebenet, men venstrehåndet. Sådan er verden så forunderlig. Foto: Jens Dresling
 

- Som færing er jeg dansk statsborger, så i princippet kunne jeg skifte fra dag til dag, men fordi jeg havde fået den ene kamp registreret som et internationalt opgør, fik jeg karantæne i to år.

- Det var Ulrik Wilbek og DHF’s talentchef, Claus Hansen, der satte gang i processen. De mente, jeg havde talent til at kunne spille for Danmark.

- Det fortryder jeg på ingen måde i dag. Jeg har allerede haft fantastiske oplevelser.

- Er de stolte af dig på Færøerne, eller bliver du betragtet som en overløber?

- Dengang jeg skiftede, havde Færøerne ikke noget A-landshold. Og i dag er vi tilfældigvis i pulje med Danmark til EM-kvalifikationen. Men alle dem, jeg taler med, bakker mig 100 procent op. Det er også, hvad der står i medierne.

- Du kan godt vise dig på gaderne i Thorshavn?

- Det kan jeg. Jeg har lige holdt jul deroppe, og jeg skulle ikke gå med hættetrøje.

- Og nu er du en del af landsholdet. Hvordan er det?

- Det, jeg oplevede mod Tunesien i Boxen, havde jeg aldrig turdet drømme om. VM er noget af det ypperste og så på hjemmebane med den opbakning og støtte. Det er helt fantastisk, siger Johan Hansen, som først faldt i søvn halv fire søndag morgen efter sin slutrundedebut lørdag aften.

Casper U. Mortensen blev skadet efter en scoring mod Tunesien. Foto: Jens Dresling. Håndbold Nyt uheld og ny fødsel: Flere VM-kvaler for Danmark

Hisham Alobaidi under et minuts stilhed i 2015 efter kong Abdullahs død. Foto: Lars Poulsen Håndbold VM i '15: Kongen døde, efterlod 45 børn og et landshold i kaos

Den skæggede Nikolaj Øris spillede et brag af en kamp mod Tunesien. Foto: Jens Dresling Jan Jensen Sådan undgår man øretæver: Tunesien fik en lektion i Boxen

12 kommentarer
Vis kommentarer