Fire dage igen: - Det er bekymrende

Både Rasmus Lauge, Magnus Landin og Lasse Svan er i kapløb med tiden for at blive deres skader kvit før EM

Landstræner Nikolaj Jacobsen har sit at se til i ugen op til EM. Foto: Jens Dresling
Landstræner Nikolaj Jacobsen har sit at se til i ugen op til EM. Foto: Jens Dresling

Der er bekymrede miner hos den danske håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen forud for EM-slutrunden, der for Danmarks vedkommende begynder lørdag.

Tre af nøglespillerne, Rasmus Lauge, Magnus Landin og Lasse Svan, kæmper i øjeblikket med at blive deres skader kvit, så de kan blive klar til at trække i den rød-hvide trøje i åbningskampen mod Island.

- Det er bekymrende. Alle tre er spillere fra startopstillingen, og alle tre er meget vigtige, siger Nikolaj Jacobsen.

Mellem jul og nytår fik Rasmus Lauge en skade i læggen under en træning med landsholdet, og han kan tidligst træne med igen torsdag.

- Jeg ved ikke selv, hvor jeg står. Vi tester det dag for dag, hvor meget jeg kan belaste den, siger Lauge.

En stor spiller
Det vil være et stort problem for Danmark, hvis playmakeren ikke kan spille ved EM, vurderer landstræneren.

- Lauge viste både til det seneste EM og især ved VM, hvor stor en spiller han er, og hvor vigtig en rolle han har for vores landshold. Men vi må bare vente os se, hvor langt han er, og hvad han kan, når vi nærmer os, siger Jacobsen.

Magnus Landin kom til skade med sin storetå i Golden League-kampen mod Norge 3. januar og er endnu ikke kampklar, og Lasse Svan blev skadet i skulderen kort før jul i en klubkamp for Flensburg-Handewitt.

Begge fløjspillerne var til skanning mandag, men ville og kunne ikke sige noget om resultatet. Svan skal skannes igen tirsdag morgen, lyder meldingen fra landsholdslejren.

Måske ingen grund til at skifte ud
Nikolaj Jacobsen kan heller ikke sige noget om omfanget af skaderne endnu.

- Jeg ved endnu ikke, hvordan det ser ud. Jeg tror ikke, jeg kan sige noget om de skader, før vi når hen til torsdag. Før får vi nok ikke et klart billede af, hvem der er i stand til hvad.

- Er der chance for, at vi kan gøre brug af dem, så tager vi dem med, siger landstræneren.

Kan de først komme i spil til allersidst i slutrunden, er han mere i tvivl.

- Det kan jo vise sig, at dem, der kommer med på deres bekostning, gør det rigtig godt, og så er der jo ikke nogen grund til at skifte ud, siger Nikolaj Jacobsen.

Han skal senest fredag aften indsende den endelige trup, der skal spille ved EM-åbningskampen.

Danmarks kamp mod Island begynder lørdag klokken 18.15. Danskerne er desuden i pulje med Ungarn og Rusland.

Frankrig slog sig ganske gevaldigt på det stærke danske forsvar. Foto: Stéphane Pillaud/Ritzau Scanpix Jan Jensen Nu er Danmark guldfavorit

Lasse Svan døjer med flere skavanker kort før EM. Og det tegner ikke til, at fløjen bliver klar. Arkivfoto: Jens Dresling Håndbold Uheld på uheld: Kæmpe nedtur for dansk EM-stjerne

Mikkel Hansen viste i perioder mod Norge, at han er på ret køl efter sin hjernerystelse. Foto: Ritzau/Scanpix Jan Jensen Den største frygt

Morten Olsen har været den bedste spiller i  Bundesligaen ifølge Sky Sports læsere. Foto: Jens Dresling Håndbold Kæmpe hæder til dansk landsholdsspiller: Årets bedste i Bundesligaen

Foto: Lars Poulsen Sport Årets danske sportsbilleder

6 kommentarer
Vis kommentarer