Før EM-gyser: Det har landstræner lært af nedsmeltning

Før gyseren mod Frankrig er Klavs Bruun blevet klogere på nedturen mod Serbien

Ekstra Bladets udsendte sætter dig her ind i aftenens kamp. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet): Efter det voldsomt store nederlag til Serbien meldte der sig en lang række spørgsmål til den danske landstræner Klavs Bruun Jørgensen. 

Som så ofte før henviste han til, at han ville gense kampen på video, før han blev for bombastisk i sine udtalelser. Og når han ser video, bliver han tit ramt af et klarsyn.

Således også denne gang. Ekstra Bladet gennemgik i går sammen med Klavs Bruun hans dispositioner i Serbien-kampen.

Og det er der naturligvis en god grund til. For i dag møder Danmark de franske verdensmestre, som på mange måder minder om det serbiske hold. Det gælder aggressivitet, fysisk styrke, kontraløb og vekslende forsvarssystemer.

Målmand

Vi begynder med Sandra Toft, som stod de første knap 20 minutter uden at have en redning.

- Fik hun for lang snor?

- Nej. Hun har to straffe, som hun har hånden på. Hun skal blot have en enkelt redning for at få vendt momentum. Da Sandra kommer ind igen til sidst, er hun fremragende.

Artiklen fortsætter under billedet

Serbien scorede 12 gange på Sandra Toft, før hun blev skiftet ud. Foto: Lars Poulsen
Serbien scorede 12 gange på Sandra Toft, før hun blev skiftet ud. Foto: Lars Poulsen
 

- Bestemmer Sandra Toft selv, hvornår hun vil ud, eller er det dig, der træffer beslutningen?

- Vi snakker om det. Vi har en løbende kommunikation. Begge vores målmænd er meget reflekterede og gode til at overlade pladsen til den anden, hvis de mener, der er behov for det.

Forsvar

- Line Haugsted blev hentet ned til Frankrig og blev skrevet på holdkortet til kampen mod Serbien, men spiller kun tre minutter. Hvorfor?

- Hun havde kun en enkelt træning inden kampen. Den periode hun kom ind forsvarsmæssigt var egentlig o.k., men omstændighederne i kampen gjorde bare, at det ændrede sig.

- Og så synes jeg, at vi i anden halvleg fik dækket udmærket op. Når jeg ser det på video, er der rigtig mange ting, jeg er godt tilfreds med i dag.

Artiklen fortsætter under billedet

Line Haugsted blev kaldt til Frankrig, men fik blot tre minutter mod Serbien. Foto: Lars Poulsen
Line Haugsted blev kaldt til Frankrig, men fik blot tre minutter mod Serbien. Foto: Lars Poulsen
 

- Skulle du ikke have forsøgt med et 5-1-forsvar eller en mandsopdækning af Andrea Lekic?

- Det kan godt være, jeg skulle have forsøgt at bryde deres rytme, men så havde deres store streg fået rigtig meget plads. Det er noget, jeg kan bryde mit hoved med. Skulle jeg havde gjort det? Ja, det kan godt være.

Angreb

- Overvejede du ikke på et tidligt tidspunkt at spille syv mod seks?

- Nej. Overordnet skabte vi rigtig mange chancer. Vi brænder lidt for meget, og så er det altså tekniske fejl og nogle indspil, som ikke skulle have været der. Havde vi været helt uden for paletten, havde det været en god ide.

- Da I går til pause og er bagud med fire, har du så stadig en fornemmelse af, at den kunne I godt vende?

- Ja, helt sikkert.

- Og så laver I kun to mål på de første 10 minutter af anden halvleg!

- Der havde vi mange tekniske fejl. Når jeg ser det på video, er det ikke engang fejl, som de fremprovokerer. Vi laver dem selv. Det er ting, der nogle gange sker.

- Vi laver 17 tekniske fejl, og det er for mange. Men at vi stadig i sådan en kamp står med fornemmelsen af, at vi godt kunne have været med, gør at vi egentlig føler, at vi er et godt hold.

- En af de spillere, som lavede mange fejl, var Mette Tranborg. Hende gav du næsten fuld spilletid. Hvorfor? 

- Ann Cecilie de la Cour skulle måske have været inde. Men Tranborg spillede en o.k. anden halvleg, og vi fik spillet os frem til relativt mange chancer. Hun valgte mange fine løsninger.

Artiklen fortsætter under billedet

Mette Tranborg til højre havde en skidt dag mod serberne. Foto: Lars Poulsen
Mette Tranborg til højre havde en skidt dag mod serberne. Foto: Lars Poulsen
 

- Fie Woller kom ind og spillede fantastisk de sidste 12 minutter. Kunne hun ikke have startet inde?

- Vi var usikre på hendes læg. Hvis vi satte hende i kamp, ville hun så være klar til den næste. De overvejelser var vi nødt til at tage med. Nu fik Lærke Nolsøe ikke en god start på anden halvleg, og så fik vi Fie ind. Det gode er, at Fies læg har det rigtig fint, og hun er klar mod Frankrig.

- Kan du forklare de mange tekniske fejl?

- Det kan jeg ikke. Det er længe siden, vi har haft så mange fejl. Vi kan gisne om, at det er nervøsitet, eller om det var fordi, de dækkede så offensivt.

- På trods af fejlene skabte vi chancer. Det har jeg også snakket med pigerne om, og de har også set nogle videoklip, så det er ikke bare mig, der siger det.

- Vi spiller godt angreb i den overvejende del af første halvleg, men vi føler ikke, der er rytme på tingene, fordi vi er vant til at spille mod 6-0-forsvar, hvor vi kan få lov til at løbe rundt og lave alle de ting, vi gerne vil. Det gjorde måske, at vi blev en anelse nervøse og mere forsigtige med indspil, og det skaber fejlene.

- I var forberedte på serberne?

- Ja, og når jeg ser det igen, så skaber vi rigtig mange fine situationer for os selv. I første halvleg tæller jeg tre tilfælde, hvor de står i feltet og dækker vores stregspiller, og vi får ikke noget.

- Jeg siger ikke, det er dommernes skyld, for det kommer jeg aldrig til, men det betyder noget i en kamp mod så godt et hold, at marginalerne bliver ved med at tippe til deres side.

Sandra Toft på pressemødet onsdag eftermiddag. Hun er den, der tager nederlagene tungest i den danske trup. Foto: Lars Poulsen Håndbold - 5. dec. 2018 - kl. 20:08 Skuffet dansker indrømmer: Jeg skiftede mig selv ud

Se også: Klavs Bruun var tæt på den totale katastrofe

Line Haugsted ved mandagens træning i Jean Vincent-hallen i Nantes. Hun er klar mod Serbien. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen - 4. dec. 2018 - kl. 17:21 Hun træder direkte ind i rampelyset: - Dit bedste landshold, Klavs!

4 kommentarer
Vis kommentarer