Før puljefinalen: Landstræner skifter nøglespiller

Efter turbulent rejse er Line Haugsted ny på holdkortet - anfører Stine Jørgensen sidder igen over

Line Haugsted blev omringet af pressen da hun endelig nåede frem til Nantes. Foto: Lars Poulsen.
Line Haugsted blev omringet af pressen da hun endelig nåede frem til Nantes. Foto: Lars Poulsen.

NANTES (Ekstra Bladet) Forsvarseksperten fra Viborg, Line Haugsted, træder ind i truppen, når Danmark tirsdag aften møder Serbien i gruppefinalen ved EM i Frankrig.

Truppen er nu på 18 spillere, hvilket betyder at to spillere skal sidde over. Mod Serbien bliver det anfører Stine Jørgensen og det unge fløjtalent, Mathilde Hylleberg, der må tage plads på tilskuerrækkerne.

Klavs Bruun melder ellers at Stine Jørgensen er kampklar, men han har altså valgt at skåne hende endnu engang efter at hun først for nylig vendte tilbage efter sin knæskade.

Artiklen fortsætter under billedet

Klavs Bruun har valgt igen at lade sin anfører stå over. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun har valgt igen at lade sin anfører stå over. Foto: Lars Poulsen
 

Line Haugsted blev i første omgang valgt fra fordi hun har døjet med en dårlig tå. Hun sagde ellers til Ekstra Bladet ved landsholdets samling forrige mandag på hotel Scandic i København, at hun følte sig helt klar til sat spille.

Nu er hun her så, selv om det har været en noget turbulent rejse. I går tog hun fra Danmark til Paris, hvorfra hun skulle flyve videre til Nantes på den franske vestkyst.

Men vejrguderne var ikke med Haugsted og de øvrige passagerer i flyet fra Paris. Det cirklede over Nantes, men måtte på grund af vejret returnere til den franske hovedstad.

Så hed det en hotelovernatning og et tidligt morgentog fra byernes by torsdag morgen. Haugsted nåede frem til træningen mandag aften, og nu er hun altså på holdkortet mod Serbien.

På pressemødet før træningen og altså før det var offentliggjort, at Haugsted er med mod Serbien satte Klavs Bruun ord på, hvad det er, hun kan:

- Det at have muligheden for at sætte Line Haugsted, ind som vi gjorde i 2016, hver gang vi tog Bodholt ud, gjorde at vi kunne blive ved med at have den der meget bevægelige fremskudte spiller.

Line Haugsted får her det røde kort. Det skal helst ikke gentage sig mod serberne. Foto: Lars Poulsen
Line Haugsted får her det røde kort. Det skal helst ikke gentage sig mod serberne. Foto: Lars Poulsen
 

- Det giver os bare et ekstra våben, og der er hun bare uhyggelig god til at slå bolden væk fra de andre og god til at læse tingene. På den led kan hun supplere rigtig fint i vores forsvar.

- Det kunne godt lyde som en god opgave mod Serbien, der gerne vil ind over midten?

- Det kunne det sagtens være, sagde Klavs Bruun.

Og sådan bliver det. 

Kristina Jørgensen i midten har genvundet det gode humør efter sin personlige nedtur mod Sverige. Foto: Lars Poulsen Håndbold - 2. dec. 2018 - kl. 13:45 Stortalent får ny central rolle trods mareridt

Se også: Efter mareridt: Hun er landsholdets nye general

Anne Mette Hansen er med mod Polen. Hun ville også være svær at undvære. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen - 2. dec. 2018 - kl. 13:35 Klar melding: Den tog Anne Mette for Danmark

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere