Første dag med pigerne: Sådan reagerede Klavs Bruun

Det var første dag på jobbet for Klavs Bruun Jørgensen, der vil banke offensivt forsvar ind  i hovederne på landsholdsspillerne – og er sikker på, han kan nå det inden VM

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Man kan da høre ham!

Klavs Bruun Jørgensen har indtaget Anja Andersen Hallen i Brøndby til sit første træningspas som landstræner, og det går altså ikke stille af sig. Der har altid været lyd på den energiske Virum-flab.

- Hun skal ikke forbi! Presse! PRESSE!

Ordrene og opfordringerne kommer i en lind strøm fra det menneskelige kraftværk – afbrudt af:

- Mere aggressivt! Ikke stå og vente. Du skal bare AF STED!

Eller:

Hold hende! Hold hende! SÅDAN DÉR! Ta’ hende, ta’ hende.

Marie Møller (tv) herser med Sandra Toft under EM i Ungarn - nu må målmanden klare sig selv. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Klavs Bruun fyrer træner

Det er første dag med kliken tilsat harpiks og kommandoer for Klavs Bruun Jørgensen. Halvanden times intens træning i Brøndby og mere af det frem til søndag, hvor hele truppen smutter en uge til Fuerteventura.

- Jeg har glædet mig. Helt bestemt! Der er ingen tvivl om, at de sidste dage plus i dag, hvor vi har været igennem det her foto-helvede, har været fulde af forventning, indrømmer han.

-  Jeg er da spændt på at se, hvordan mine offensive ideer bliver modtaget, og OM det overhovedet kan lade sig gøre. Nu er det jo ikke fordi, vi har fået den helt store indikation – men vi har da fået en lille, og det ser da rigtigt fornuftigt ud. Så bliver man sådan helt, du ved… Åh ja! Så glæder man sig allerede til den næste træning i morgen.

Hvad er det, du vil?

- Jeg vil jo gerne dække noget mere offensivt forsvar end man måske har gjort på noget tidspunkt overhovedet på et damehold i Danmark. Det bliver både med stødende backs og stødende hvad som helst, det bliver noget 5:1, og når jeg ser, hvordan lille Lærke Møller ligger i dag og deler madder ud oppe foran, så bliver jeg sgu helt opløftet. Det kan vi helt sikkert bruge hende til, og der vil være andre, der også kan løse jobbet.

Jesper Nøddesbo kysser Champions League-trofæet efter triumfen i Køln - i går scorede danskeren to gange på Camp Nou. (Foto: AP) Håndbold Derfor er Puyol vild med Nøddesbo

Hvad er kodeordet?

- Det gælder om at være mere fleksible, end man har været vant til, og jeg er godt klar over, det kan blive en udfordring at have flere forskellige modeller. Det vigtigste er, at vi er fleksible, og så kan det godt være, vi står i nogle forskellige formationer og kalder dem et eller andet – men det vigtige er, at de bliver gode til at overholde de aftaler, vi laver.

- For mere end halvdelen af forsvarsarbejdet bliver mand/mand-situationer, som de bare skal klare. Det tror jeg på, de kan – og jeg er sikker på, de er meget indstillede på at være lidt mere åbne over for det, end de måske har været tidligere. Fordi man tit gør det, man er tryg ved og glad for – og så ender det med den sædvanlige 6:0.

Louise Svalastog og co. får nu AL-Bank på brystet. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Håndboldkvinder får bank på brystet

Og mand/mand er måske nemmere at overskue?

- Det er ret enkelt og overskueligt, og når man først får det ind under huden, er der ikke så meget tvivl om, hvad man skal. At dømme efter denne ene ret korte træning tyder det på, at det kan de fange ret hurtigt.

Hvor meget når I denne gang?

- Når vi er færdige efter næste uge nede på Playitas, tror jeg egentlig, vi er kommet ret langt. Det handler om at få banket ind i dem, at det uanset hvad hele tiden handler om at bevæge sig og være udfordrende i forhold til angriberne. Det er os, der skal bestemme, hvor modstanderne får lov til at angribe – ikke omvendt.

Men I har ikke mange samlinger før VM på hjemmebane i december!

- Ved du hvad du! Jeg tror på, at med et offensivt forsvar på bare 75-80 procent af kapaciteten, så kan vi presse de andre til at lave så mange fejl, at det giver bonus.

Da du blev præsenteret, var folk nervøse for de stakkels piger i forhold til ham råbe-maskinen. Men er det i virkeligheden ikke dig, der risikerer at få det største chok?

- Narj, det tror jeg ikke. Jeg tror egentlig, vi har ramt hinanden fint allerede, og jeg tror faktisk godt, de kan li’, der bliver råbt engang imellem.

Håndboldkvinderne jagter ny sponsor. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Håndboldforbund forventer ny hovedsponsor om få dage

Jo, men jeg tænker mere på, at kloge folk siger, man af og til skal træne detaljer flere gange med kvinder end med mænd.

- Joeh, det kan også godt være. Det finder jeg jo ud af – men i dag synes jeg ikke, det så sådan ud. De klarede det rigtigt fint.

Så du får helt sikkert  trimmet dette hold til VM på hjemmebane?

- Jeg er fortrøstningsfuld, og det har jeg været hele tiden.

Tror du, du kommer til at råbe bøsserøv efter nogle af dem?

- Haha, nej. Og jeg synes også, at det ord har fyldt rigeligt efterhånden.

(Foto: Lars Poulsen) Håndbold DHF lander ny hovedsponsor til kvinderne

1 af 2 Foto: Philip Davali
2 af 2 Foto: Philip Davali
10 kommentarer
Vis kommentarer