Foran stor beslutning: - Det bliver røv og nøgler

Lollikken bankede ti bolde i kassen, og Nikolaj Jacobsen lærte, at det bliver røv og nøgler at være bødlen, der skal sortere i EM-truppen

Nikolaj Jacobsen har noget af et luksusproblem før den endelige udtagelse af EM-truppen. Foto: Stéphane Pillaud/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen har noget af et luksusproblem før den endelige udtagelse af EM-truppen. Foto: Stéphane Pillaud/Ritzau Scanpix

PARIS (Ekstra Bladet): 10 solide basser! Michael Damgaard var her, der og ikke mindst alle vegne i Accor Hotel Arena i Paris. Spørg bare Adrien Dipanda, der blev fintet ud efter croissanter og foie gras blandt de 14.822 tilskuere, da lollikken definitivt afgjorde kampen 17 sekunder før tid.

Der var faktisk 14.823 tilskuere, hvis vi tæller Dipanda med… Det store franske brød opdagede næppe, hvad der skete, da Damgaard hurtigere end Lucky Luke med et fodskifte af den anden verden dansede forbi den frembrusende forsvarer og hamrede kuglen ind til 31-29. At Luc Abalo reducerede til 31-30 betød intet.

- Det bliver tit ret vanvittigt, når vi spiller mod Frankrig. Man ved ikke helt, hvad der kommer, siger en ydmyg Michael Damgaard, der ud over 10 scoringer på blot 13 forsøg også trak straffekast, udvisninger og tre gange fik slag i ansigtet.

Det kører vel rimeligt pænt for dig lige for tiden?

- Jeg er i ret god form, og jeg har også trænet meget for at stå her, men jeg er også bevidst om, at der skal ikke mere end to dårlige kampe i Sverige til, og så ser det helt, helt anderledes ud. Jeg bygger på og tager det med. Det handler om timing, positionering og om at huske, hvad medspillerne gør godt.

Der er nok at huske efter i dag…

- Jeg synes, kampen viser noget om den kvalitet og bredde, der er på holdet. Det kan godt være, jeg får et selvtillidsboost i dag, men man skal tage det med, for ellers står den næste i rækken parat. Det fine er, at det så er op til Nikolaj at sætte det sammen. Jeg er bare meget spændt på, hvad der kommer til at ske her inden for den nærmeste fremtid.

Når vi starter i Sverige?

- Ja. Hvem skal med, og hvem skal ikke.

Men er du da overhovedet i tvivl om, at du skal med?

- Min træner står lige bag dig, haha. Jamen, jeg får jo givet et rigtigt godt indtryk i dag, men jeg ved også, at mit forsvarsspil nok ikke tæller til plus. Jeg har andre kompetencer.

Nikolaj Jakobsen havde svært ved at få armene ned over den modtagelse, landsholdet fik på Rådhuspladsen, efter VM-triumfen sidste år. Video: Jonas Olufson

Artiklen fortsætter under billedet..

Michael Damgaard i aktion mod Frankrig. Foto: Stéphane Pillaud/Ritzau Scanpix
Michael Damgaard i aktion mod Frankrig. Foto: Stéphane Pillaud/Ritzau Scanpix

Nikolaj Jacobsen står rent faktisk grinende omme på den anden side.

Kan vi ikke bare skrive ham på holdet nu?

- Som han selv sagde, så gjorde han et rigtigt fint indtryk, hahaha. Men der er nogle dage til, og der kan ske meget, siger landstræneren, der skal indskrive 16 spillere i EM-truppen senest lørdag formiddag.

- Men hvis han fortsætter sådan, så tænker jeg da, han har gode chancer.

Hvordan er udsigterne for Magnus Landin?

- Magnus ser bedre ud i dag, men der bliver ikke mange træninger, vi får ham med i. På mandag bliver vi klogere, og det kan godt være, at Emil Jakobsen fra GOG bliver kaldt ind til træning tirsdag.

Er Lasse Svan definitivt ude?

- Nej, nej, for søren da. Han er jo ikke ret gammel, så han heler hurtigt, haha. Jeg vil gå rigtigt langt for at få Lasse med, for ud over at være en fremragende fløj, så er han en vigtig person på vores hold. Han slipper ikke så let.

Lørdag lignede han ellers én, hvis verden var brudt sammen.

- Det er klart, at når du får en skade oven i en anden, så mister man lidt troen. Han skal undersøges til bunds, og der har været en forbedring allerede. Det er sikkert ikke realistisk, han er klar til hverken den første eller anden kamp, men så holder vi en plads åben til ham.

Artiklen fortsætter under billedet..

Foto: Stéphane Pillaud/Ritzau Scanpix
Foto: Stéphane Pillaud/Ritzau Scanpix

Disse testkampe mod Frankrig kan aldrig blive helt stille og rolige, vel?

- Nej, og da slet ikke i sådan en kulisse. Et er, at man får gåsehud, når man hører den danske nationalmelodi, men når man så lige hører deres bagefter, ikke… Den er virkelig flot. Næsten lige så flot som den danske.

Du har fin gang i eksperimentariet og lykkes med det. Hvad lærte du?

- At det bliver røv og nøgler at være Nikolaj Jacobsen på fredag, når han skal til at vælge 18 mand – og udpege to af dem fra som reserver. Drengene har ikke gjort mit arbejde nemmere i de to kampe. Det virkeligt positive har været, at når vi har mødt modgang, har vi bevaret roen og spillet med køligt overblik. Vores forsvar har været rigtigt stærkt, siger landstræneren.

Foreløbig har han 19 spillere i truppen. Han må skifte ud seks gange under EM, og derfor tager han 16 spillere plus to reserver med til Malmö, hvor Danmark lørdag lægger ud mod Island.

Frankrig slog sig ganske gevaldigt på det stærke danske forsvar. Foto: Stéphane Pillaud/Ritzau Scanpix Jan Jensen Nu er Danmark guldfavorit

Michael Damgaard scorede ti gange mod Frankrig. Arkivfoto: Lars Poulsen Håndbold Én dansker overstrålede alle i tæt drama

7 kommentarer
Vis kommentarer