Forrygende Landin: Danmark klar til VM

Målmanden drev de østrigske skytter til vanvid i kamp blottet for spænding - Mikkel sparet, rødt kort og en forfærdelig dag for Anders Eggert

Niklas Landin stod en forrygende første halvleg i Wien og var på et tidspunkt over 80 i redningsprocent. (Foto: Anders Brohus)
Niklas Landin stod en forrygende første halvleg i Wien og var på et tidspunkt over 80 i redningsprocent. (Foto: Anders Brohus)

Forrygende Niklas Landin!

Begrebet ’verdensklasse’ bliver efterhånden kylet efter en hvilken som helst vellykket parallel-parkering, men den start, målmanden gav Danmark var sgu helt oppe i den ægte, uforfalskede kategori.

Da Danmark efter et kvarter førte 9-4 i Wien i kampen om VM-billetter til Frankrig næste januar, var målmanden reelt kun passeret to gange – fordi Jannick Green blev sendt ind ved to alpine straffekast-scoringer.

Ni parader giver en simpel rednings-procent på 81!

På det tidspunkt spillede hele orkestret med. Forsvaret stod solidt, kontraerne sad lige i skabet, og de første flæk blev sendt ind med forrygende appel af eksempelvis Mikkel Hansen og Mads Mensah.

Niklas Landin i straffekast-duel med Østrigs fløjspiller Robert Weber. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Landin: Jeg kender lukkeloven

Men som i det første opgør i Odense (dansk sejr på 35-27) dalede koncentrationen i alle spillets facetter, og fæle og store afbrændere fik den 39-årige østrigske keeper Nikola Marinovic til at ligne en vældigt dygtig målmand.

Men ikke i nærheden af Niklas Landins første 30 minutter. 63 pct. ser man altså ikke hver dag – med mindre der er tale om udrikkelig Hansen Rom. Spillere som Robert Weber, Nikola Bilyk og Lukas Frühstück (!) blev parteret, nappet og ædt, som var de morgenmad.

Spændingen var på forhånd ikke af den art, der giver voksne mænd mavekneb. Med plus otte mål i håndbagagen handlede kampen mest om at at vise, at den sidste lange uges træningslejr har givet pote og samtlige taktiske manøvrer, forsvars-timing og indbyrdes forståelse er blevet pudset af.

Det lykkedes sådan med måde. Et flot første kvarter og sikker føring på 9-4 var det slut med den danske håndbold-vals. Derefter kom de sløsede afslutninger, inden der for alvor gik sommerferie og udskiftninger i den efter pausen. Mikkel Hansen blev forholdsvis hurtigt bænket ved siden af Henrik Toft.

Jesper Nøddesbo umiddelbart efter uheldet i Faaborg. Næsen er brækket tre steder - men han er klar til kamp. Også uden skinne. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Hårdt ramt dansk stjerne: Jeg føler mig helt nøgen

Største drama i kampen: Rødt kort til den lidt over-ivrige Lasse Andersson, der efter flere fejl blev kylet ud for en tackling, der højst var til to minutter i straffeboksen.

Aftenens mest kuriøse indslag: Strandede Michael Damgaards redning iført trøje i dansk undertal i slutfasen. Særegen stil - men en redning er en redning...

Største sensation: Anders Eggerts helt forfærdelige indhop og hastige udtræden i anden halvleg. Sjældent -måske aldrig - har man dog set den træfsikre fløj bumme så mange og store afslutninger. Da det endelig i fjerde forsøg var lykkedes ham at score, kvitterede han med at sende et straffekast på stangen - og valgte så at give sine ømme baglår yderligere pause.

Østrig nåede op på 13-13, og så vågnede danskerne trods alt op til dåd og trak fra igen - for så ved 21-16 at falde i søvn igen. Men spænding om det VM-billetterne var der aldrig, og når spillerne nu daffer på tre ugers velfortjent sommerferie, er det for manges vedkommende med op mod 60 klubkampe i kroppen plus EM-slutrunden i Polen i januar oveni.

Danmark slog Østrig 23-20 og er klar til at indtage den enorme hal i Bercy ved Seinen i januar.

Nu gælder det om at få hvilet ud. Allerede i starten af juli kalder Gudmundur Gudmundsson igen til håndboldskole og OL-forberedelser.

Verdens bedste håndboldspiller brillierede igen. (Foto: Anders Brohus) Håndbold Mikkel tryllede i dansk storsejr

4 kommentarer
Vis kommentarer