Forrygende Mikkel og Landin bag vigtig OL-triumf

Danmark klaskede Kroatien med 28-24 og er godt og grundigt på vej til OL – superkamp af Mikkel Hansen, da Danmark bestod OL-testen

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

HERNING (Ekstra Bladet): Det gyngede og gungrede i Rytme-Boxen. Midtjyllands største hoppeborg med støvletramp i tribunerne og fuldt blæs på struberne. Selv forvænte folk ved godt, når de er blevet inviteret indenfor til et af sportens helt store dramaer.

Morten Stig Christensen sad lige foran i nobelt koksgråt DHF-jakkesæt og prøvede konstant gennem første halvleg at ligne en mand, der var på vej til bestyrelsesmøde eller på vej ud for at overtale endnu en sponsor til at lægge kassen i den klistrede harpiksbøtte.

Men, men, men. Gammel kærlighed ruster aldrig, og man kan vist roligt konstatere, at syningerne i habitten blev testet til bristepunktet, når DHF-direktøren brølede: ’For helvede!’ efter endnu en brændt dansk afslutning fra fløj, streg eller på gennembrud.

Han måtte gennem hele følelses-registret, og det måtte alle vi 12.000 andre også på en aften, hvor hede-bølgen i bogstaveligste forstand drønede forbi Herning og de mange motorvejs-udfletninger her midt i det gamle jyske tekstil-bælte.

Føj for den lede for en gyser! Præcis sådan, som super-spændende håndboldkampe tit er. Ikke for mange scoringer, to gedigne forsvar – og så tilsat stolpeskud efter noder. Hvert mål bliver pludselig ufatteligt vigtigt, og man ved, det går mod de snævre marginalers sveddryppende og afgørende betydning, når scoren efter ti minutter er 3-4 – og ved pausen 11-9.

Heldigvis i dansk favør.

Morten Stig i topform
De var ikke kun syv på banen - der var en hel hal til at lægge pres på kroater og spanske dommere og give verbal støtte til et hold, ingen rigtigt anede, hvor de havde efter den pauvre optakt.

Gas uden gnist lugter. Gnist uden gas giver ingen eksplosioner. Men når begge ingredienser er til stede på én gang, så er det den slags, der kan få en DHF-direktør til at brøle: ’FOR HELVEDE HVOR ER DET GODT, MAND!’

Foto: Jens Dresling Håndbold Bahrain giver Norges håndboldherrer problemer i Herning

Herfra røber vi vist ingen hemmeligheder ved at fortælle, at den Stig-ske jubel helt og aldeles skyldtes et Kasper Søndergaard-drøn fra modsatte back ti minutter inde i anden halvleg. Skjern-spilleren hamrede sin tredje scoring utageligt ind bag Ivan Stevanovic – og var i dén grad manden, der gjorde en forskel, da han kom på banen efter pausen. Den sidste halve time havde Danmark den ’korte’ udskiftning af den stærkt skydende back, og det pyntede sgu noget så gevaldigt.

Tomas Svensson talte inden kampen om kunsten at kende sin ’crunch time’. Skal vi ikke bare sige, at al skepsis blev vasket af tavlen. Nå ja… I hvert fald for en stund…

Danmark vandt en undertals-periode, Niklas Landin tog straffe og rev efterfølgende nok en ripost-redning ud af ærmet, så samtlige skruer og møtrikker i Boxen formentlig skal have et ekstra tjek i dag på grund af det jubelbrøl, der flænsede luften.

Et brag fra Mikkel Hansen
Henrik Møllgaard hamrede i semi-kontra kuglen i kassen via stolper og stænger, så ballen nærmest caramboulerede ind til 19-14, Mikkel Hansen flækkede nok en bold i kassen med et dommedags-drøn og sendte senere Ivan Stevanovic ud efter pølser med brød og ekstra sennep, da han fra fløjen krøllede kuglen rundt om den desorienterede kroatiske keeper.

Hold da kæft for en aften! Mikkel Hansen spillede – selvfølgelig – et brag af en kamp med godt sete og skarpe afleveringer som den fra modsatte back og retur til Anders Eggert, Niklas Landin steppede ind, når det var nødvendigt – og det blev det. For ingen roser uden torne – ingen grise uden orne: Vi skulle selvfølgelig til at bæve, da 23-17 blev ødslet væk til 23-19 og 23-20 ni minutter før tid.

Da kiggede Morten Stig sgu en anelse bekymret ned i gulvet. Rasmus Lauge fik to minutter til højlydt frustration fra spillere og ikke mindst publikum, og manden med de ni fingre, Ivan Cupic, kunne forkorte yderligere til 23-21 på straffe. En kontrascoring til 23-22 – og syv minutter igen…

Næsten ubærligt! Kroaterne var pakket fuldstændig ned i vasketøjskurven bagud med seks og så umanerligt modløse ud på det tidspunkt – og så alligevel tvivl om sejren… Det er næsten ikke til at forstå!

Kroatisk straffekast ved 24-22 i dansk undertal. Jamen, så plukkede Niklas Landin da lige yderligere en redning på syv meter ud og stjal en ’sikker’ Ivan Cupic-scoring. Og så endnu en Kasper Søndergaard-scoring – 25-22. Men med tilhørende reducering til 25-23 på en bold, københavneren burde have haft og også ærgrede sig voldsomt over.

Meniskerne rullede rundt
Henrik Toft trak en angrebsfejl ved 26-23. Ufatteligt vigtig – er vist en underdrivelse. To-et-halvt minut tilbage på uret. Samtlige 12.000 tilskuere – og DHF-direktøren – oppe at stå. Vi står sammen side om side, og vi er røde, vi er hvide.

Hans Lindberg usvigeligt sikkert fra fløjen til 26-23. Mikkel Hansen til 27-23. Da sprang DHF-direktøren i vejret, så samtlige ledbånd knirkede og meniskerne rullede rundt i de rutinerede knæ…

- Tiden går, tiden går – det er super, konstaterede han og stor-roste Gudmundur Gudmundsson for at tage time-out’en, så der lige kunne komme en eller anden form for ro på tropperne det sidste minut.

Danmark vandt ikke kun den formodet hårdeste kamp i krigen om at komme til Rio – de får også det, der kan vise sig at være særdeles vigtige scoringer med sig videre før mødet med Norge lørdag aften.

Danmark kan med 28-24 sejren over Kroatien nu tåle at tabe med tre til Norge – og alligevel være halvvejs over Atlanten.

Men hvorfor det? Skal de nordmænd ikke også bare en tur ned med nakken...?

20 kommentarer
Vis kommentarer