Forrygende svensker bag Aalborg-sejr i topbrag

Mikael Aggefors stod med en høj redningsprocent, da Aalborg Håndbold slog Bjerringbro-Silkeborg

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aalborgs håndboldherrer havde blot tabt en enkelt kamp i ligaen og havde fem point mere end Bjerringbro-Silkeborg (BSH), men onsdagens dyst mellem holdene var tæt det meste af vejen.

Først med ti minutter igen lykkedes det Aalborg at trække fra, og det skyldtes blandt andet en stærk præstation af målmand Mikael Aggefors.

Sejren på 32-26 betyder, at Aalborg øger forspringet i toppen, hvor nordjyderne nu har 21 point på førstepladsen. Der er seks point ned til TTH Holstebro og Skjern, mens Bjerringbro-Silkeborg har et point færre.

Med undtagelse af et nederlag til Mors-Thy i slutningen af oktober har Aalborg Håndbold været suveræn i denne sæson.

De forsvarende mestre var da også i teten i første del af første halvleg i onsdagens opgør, selv om begge mandskaber havde svært ved at finde målet fra start.

Efter et kvarter bragte Henrik Møllgaard hjemmeholdet på 8-5, og fem minutter senere scorede Sebastian Barthold til 9-6.

Michael V. Knudsen afslutter foran Henrik Møllgaard. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Michael V. Knudsen afslutter foran Henrik Møllgaard. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 

Men de sidste ti minutter af første halvleg sad gæsterne fra Bjerringbro-Silkeborg på. Langsomt, men sikkert spillede de sig tilbage i opgøret.

Åben slagudveksling
Jacob Lassen udlignede med fire minutter tilbage, og kort efter sørgede rutinerede Jesper Nøddesbo for en pauseføring på 14-13 til udeholdet.

Anden halvleg fortsatte som en åben slagudveksling, hvor holdene skiftedes til at slå til.

Men Aalborg-målmand Mikael Aggefors spillede blændende, da han kom ind, og med en høj redningsprocent (45 procent - ti redninger på 22 forsøg) var han medvirkende til, at Aalborg med ti minutter igen begyndte at trække fra.

Henrik Møllgaard scorede til 25-22 og 26-23, mens den erfarne Michael Knudsen gjorde, hvad han kunne for at holde BSH inde i kampen.

Pointene forsvandt langsomt ud af syne for gæsterne, der med fem minutter igen pludselig var bagud med seks mål, og sådan sluttede det også.

Aalborgs Janus Smarason blev kampens topscorer med ti mål.

Rumæniens Christina Laslo er blandt de mistænkte rumænere. Brasov-spilleren var udtænkt en nøglerolle for rumænerne. Foto: Ritzau Scanpix Håndbold Skandale inden VM: Udelukker sine egne spillere

Mads Mensah i aktion for landsholdet. Foto: Jens Dresling. Håndbold Officielt: Mensah skifter til ny storklub

Niklas Landin har sat redningsrekord i Bundesligaen. Foto: Anita Graversen/Polfoto Håndbold Landin sætter vild rekord: - Ikke sjovt

Estavana Polman glæder sig over livet i Danmark, hvor hun og familien har fundet ro. Blandt andet derfor har hun valgt at forlænge aftalen med Team Esbjerg. Foto: Christer Holte/POLFOTO Håndbold Internationalt stjernepar bliver i Danmark: - Vi kan lide roen

0 kommentarer
Vis kommentarer