Forrykt nedrykningsdrama: Stjernerne fatter det ikke

Mikkel Hansen, Bo Spellerberg og lang række danske håndboldprofiler er mildest talt rystet efter den vanvittige afgørelse i kampen om en billet til næste års herreliga mellem Nordsjælland og TM Tønder

Mikkel Hansen og Bo Spellerberg var blandt mange, der undrede sig over den vilde afgørelse i nedrykningskampen (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen og Bo Spellerberg var blandt mange, der undrede sig over den vilde afgørelse i nedrykningskampen (Foto: Lars Poulsen)

Det var fuldstændig forrykte scener, der udspillede sig i Helsinge Hallerne mandag aften. Med få sekunder igen var hjemmeholdet Nordsjælland på vej til overlevelse, da de havde hentet det firemåls-forspring, gæsterne fra Tønder havde med.

Men så træf Ian Marko Foghs mandskab en serie af katastrofale beslutninger, der førte til den ultimative katastrofe. Med bolden på egne hænder burde det have været en formsag at holde de sidste 15 sekunder uden scoringer, men to afleveringer tilbage i banen medførte en dom for nøl med bare fem sekunder tilbage.

Ian Marko Fog og Nordsjælland Håndbold må ned i næstbedste række (Foto: Rasmus Terkelsen) Håndbold Nordsjælland Håndbold rykker ud efter sekund-drama

Nordsjælland-træner Ian Marko Fog var helt i kulkælderen ovenpå den vilde afgørelse. Se det følelsesladede billede af ham længere ned i artiklen (Foto: Polfoto)
Nordsjælland-træner Ian Marko Fog var helt i kulkælderen ovenpå den vilde afgørelse. Se det følelsesladede billede af ham længere ned i artiklen (Foto: Polfoto)
 

For at trække tiden tyrede Nordsjællands målmand Kristian Pedersen bolden ned i den ende af banen. Det var lige så dumt, for nye regler til denne sæson giver dommerne mulighed for at dømme straffekast, hvis der gives rødt kort i det sidste minut. Rødt kort til Pedersen og straffe til Tønder. Efterfølgende scoring og en billet til ligaen til Tønder. Nedrykning til Nordsjælland.

Efter kampen og Nordsjællands sejr på 20-17 (11-7) var det den kontroversielle beslutning om at dømme nøl på under 15 sekunder, der vakte opsigt og debat. Reglen er sjældent blevet brugt, og flere håndboldprofiler havde aldrig oplevet det før.

Blandt de spillere, der efterfølgende undrede sig på Twitter, var den største stjerne af dem alle Mikkel Hansen. Men også liga-legenden Bo Spellerberg, TSV Hannover-Burgdorfs Morten Olsen, tidligere landsholdsspiller Nikolaj Markussen og en række andre grublede efterfølgende.

Dommerne valgte ikke at udtale sig efter den vilde afgørelse, men har efter sigende en god sag ifølge reglerne.

At der var meget på spil, viser billedet af Nordsjælland-træner Ian Marko Fog efter kampen ganske tydeligt.

Mens Fogs assistent havde lidt tid til at sunde sig og efterfølgende skrev denne kommentar på Twitter.

Du kan se den vanvittige afgørelse på TV2s hjemmeside her.

KIF Kolding Københavns brug af ulovlig træner har medført store konsekvenser få timer før sidste spillerunde (Foto: Philip Davali) Håndbold Håndbold-skandalen: Hele Danmark er enige med os

KIF Kolding København bliver straffet, og det vender op og ned på det hele før aftenens afsluttende runde i håndboldligaen (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Kæmpe skandale: Storhold straffes før sidste runde

88 kommentarer
Vis kommentarer