Fortsat bøvl i Toft-sagen: Ingen kender til aftalen

Landsholdets læge Steen Bo Kalms er frustreret over René Toft Hansens albueskinne-sitution. For der er fortsat uklarheder om brugen af skinnen

Rene Toft Hansens albue-sag er ikke helt lukket, og det er der en enkel forklaring på, hvis man spørger landsholdets læge. Foto: Ernst Van Norde.
Rene Toft Hansens albue-sag er ikke helt lukket, og det er der en enkel forklaring på, hvis man spørger landsholdets læge. Foto: Ernst Van Norde.

PARIS (Ekstra Bladet): Du troede måske, at den nu berømte ’albue-sag’ med René Toft Hansen i hovedrollen er opklaret og lukket med samme effektivitet som Afdeling Q-duoen gør det i Jussi Adler-Olsen-bøgerne. Men nej. Ikke helt.

Få timer før Danmarks første kamp ved VM i Frankrig er der stadig et par ubekendte. Det afslører håndboldlandsholdets læge, Steen Bo Kalms, som virker lettere frustreret over situationen.

Godt nok har IFH sagt god for, at René Toft Hansen kan spille med sin albueskinne, hvis de andre holds læger siger god for det. Men der er bare ét ’lille’ men.

- Jeg må sige det med det samme. Jeg har ikke set de skriftlige præmisser for den aftale. Vi regner med at få dem, men de findes ikke endnu. Jeg ved ikke, om jeg skal kontakte de andre holds læger. Jeg ved ikke, hvad der er planlagt, siger Steen Bo Kalms.

Uroen omkring René Toft fortsætter. Foto: Polfoto.
Uroen omkring René Toft fortsætter. Foto: Polfoto.

Alternativerne er brugt op
Og der er ganske enkelt brug for en afklaring snarest muligt. For René Toft Hansen kan ikke spille uden sin skinnen, siger landsholdslægen. Alternativerne er ellers prøvet. Forskellige bandager og tapetyper er taget i brug. Men de enten virker ikke, eller også de givet stregkæmpen allergi ved kontakt med huden.

- Han kan ikke spille uden skinnen, for han får smerter, og det er urimeligt, at han skal spille uden den, når han har spillet med den i så mange år. Og han led i albueleddet under OL, og han vil ikke risikere yderligere, og det synes jeg er fornuftigt. For jeg kan ikke se problemet i brugen af den.

Landsholdlægen savner dokumentation for, at den pludselig skulle være farlig for modspillerne

- Den er velpolstret, og jeg vil mene, at hans venstre albue, som ikke er beskyttet, er mere til fare. Jeg har afleveret skadesskemaer i alle de 12 år jeg har været med. Der må findes masser af dokumentation for, hvad det er, der er årsagen til at den ikke må bruges. De har taget en forkert beslutning.

Nu opfordrer han til at inddrage spillerne.

- Jeg har ikke hørt om nogen spillere, der er kommet til skade. Jeg synes, man mangler at høre spillerne i det her.

Danmark spiller mod Argentina klokken 20.45.

Se også: Første skridt mod et stort VM

Se også: Stor modstander med uventet opbakning: 'Lad nu bare Toft spille!'

Se også: Det glade vanvid: Nu må René Toft spille alligevel

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere