Når der til august spilles håndbold ved de Olympiske Lege i Rio, så er det uden en stor håndboldmagt som Spanien, men med Danmark blandt de 12 hold.
DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen kørte dog ikke fra Boxen med en synderlig god følelse efter den afsluttende sejr mod Bahrain.
- Vi kom fri af fiaskoen, men der er ikke noget fra de her tre kampe, der beroliger mig i forhold til Qatar eller Polen. Det eneste gode er, at Kasper Søndergaard kom tilbage med stor succes, men ellers er spillerne siden Ulrik Wilbeks tid bare blevet to år ældre og faldet i niveau, siger Krogh Jeppesen til Ekstra Bladet.
- Mange af spillets facetter kan gøres bedre, og vi får for lidt ud af individuelt gode spillere som Lauge, Mensah og Mikkel Hansen, og det bekymrer mig, siger Lars Krogh Jeppesen.
Særligt det offensive forsvar undrer håndboldeksperten sig over.
- Spillerne virker ikke trygge ved forsvarsformationen endnu, selvom de har været igennem to slutrunder med Gudmundur, siger Krogh Jeppesen.
- Selv mod Bahrain er der problemer, og hvorfor skal Toft og Møllgard på over to meter og 107 kilo styrte rundt ude foran tre-meteren mod nogle hurtige deltidsspillere fra Bahrain. Jeg forstår det ikke, siger Krogh Jeppesen.
Spansk protest efter OL-exit: De vil ikke have os med
Derfor er Rafael van der Vaart i Esbjerg
Tidligere var kontraspillet også en vigtig del af Danmarks spil, men i den uafgjorte kamp mod Norge var det Danmark, der kæmpede for scoringerne med lange angreb, for så at se Norge bruge 10 sekunder på at score i den anden ende.
- Det virker som om, at vi er meget hæmmede i kontrafasen. Der er ikke nogen idé om, hvad man vil, og hvor vi vil have afslutningerne, siger Krogh Jeppesen.
- Vi skal sætte det mere i system, så vi får mere ud af Møllgaard, for i Paris er han sgu en fordel at have med, men i Danmarks kontrafase, der går det i stå, siger Krogh Jeppesen.
Også de direkte udkast fra Niklas Landin til fløjene er forsvundet.
- Ja, vi har fået færre af dem også. Måske kan det hænge sammen med, at der kommer helt andre skud, når vi dækker på en anderledes måde, siger Krogh Jeppesen.
Bemærkelsesværdigt er det også, at Danmarks bredde altid blev nævnt som en styrke under Ulrik Wilbek, men selvom der har været spillet tre OL-kampe på tre dage, så har Gudmundur Gudmundsson givet meget lang spilletid til mange spillere, mens enkelte som Klaus Thomsen, Jannick Green og Michael Damgaard stort set har været uden spilletid.
- Ulrik blev jo kritiseret for at skifte for meget ud, men han holdt altid gang i 14-16 spillere og fik fordelt ressourcerne, og det gav gode resultater. Man må give Ulrik, at han var dygtig til at spotte, hvem der havde momentum, siger Krogh Jeppesen.
- Jeg synes, at der bliver skiftet for lidt ud nu. Hvis du starter med kanonerne, og de ikke får det til at køre, så har de brugt alle kræfterne, når det bliver tæt til sidst, og du har svært ved at sætte nye folk ind, siger Krogh Jeppesen.
Gudmundur: Min ’fyring’ var ubehagelig
Wilbek rystet over tamme danskere
Han foreslår, at man for eksempel prøver at give Mikkel Hansen en pause på ti minutter i første halvleg.
- Vi bryster os af at have en stor bredde, men Gudmundur bruger den ikke. For modstanderen er det jo også sværere at forberede sig på seks dygtige spillere, end hvis man kun skal forberede sig på tre spillere, der spiller næsten hele tiden, siger Krogh Jeppesen.
Før Danmarks kamp mod Bahrain kunne TV2 fortælle, at Michael Damgaard skulle starte inde i stedet for Mikkel Hansen.
- Michael Damgaard har gjort det godt i Bahrain, og hvis vi ikke kan starte med ham i en kamp mod Bahrain, hvornår kan vi så starte med ham eller andre? Det vidner om, at Gudmundur er meget principfast, og der er syv-otte spillere, han spiller meget med, og så er der nogen, der stort set ikke har en rolle, siger Krogh Jeppesen.
- Men han har altså det danske landshold, og så kan det lade sig gøre at bruge truppen. Det er ikke som Island, hvor spiller nummer 13 til 16 ikke har niveau som de andre, siger Krogh Jeppesen.
Selvom tv-eksperten gerne havde set truppen brugt mere, så forstår han godt, at en spiller som Michael Damgaard ikke er førstevalg.
- Når man er oppe mod spillere som Lauge, Mensah og Mikkel Hansen, som alle har store færdigheder, så er det ok, men han kunne godt være kommet på banen lidt tidligere, så vi kunne holde alle fire i gang, siger Krogh Jeppesen.
- Gudmundurs tiltro til de tre øvrige er større, og man kan også sige, at med Michael Damgaard har det været lidt for meget alt eller intet. Han laver enten fantastiske løbeskud eller også er det helt skidt, som de få minutter mod Bahrain, siger Krogh Jeppesen.
- Men han har bestemt gode egenskaber, og det er en spiller, der skal være plads til i OL-truppen, siger Krogh Jeppesen, der ser Klaus Thomsen som et sikkert valg som en af de to spillere, der ikke får lov at komme til OL, fordi der her kun er plads til 14 spillere i stedet for 16.
- Jeg synes, at Casper U. Mortensen har været meget træfsikker, så jeg er mere i tvivl om den anden plads, men lad os se, om der ikke dukker noget uforudsigeligt op inden OL, siger Krogh Jeppesen.
Bomber dumper: Så svage var Danmark i trist OL-kval
Ved de seneste to Olympiske Lege har Danmark været blandt de helt store favoritter, men er alligevel røget ud i kvartfinalen. Sådan skal det ikke gå denne gang.
- Frankrig virker outstanding, men ellers har vi et hold, der kan blande sig med holdene lige derunder, men det kræver, at vi bliver mere sikre på Gudmundurs koncept, siger Krogh Jeppesen.
- Det handler også om, at spillerne skal stråle og spille med glæde og begejstring. Jeg er spændt på deres træning op til, for det nytter ikke, at de træner to gange om dagen helt op til OL, så bliver de udkørte og trætte af hinanden, siger Krogh Jeppesen.
Så du tror stadig på, at Danmark kan lave et godt resultat under Gudmundur Gudmundsson ved OL?
- Jeg vil bare sige, at Danmark har et rigtig godt hold med mulighed for at levere et godt resultat, siger Krogh Jeppesen
Udover Danmark spiller Tunesien, Polen, Slovenien, Sverige, Kroatien, Brasilien, Frankrig, Tyskland, Argentina, Qatar og Egypten med ved OL. Der er lodtrækninge til to grupper 29. april, og OL indledes 5. august.
TV-kæreste, undertøjsmodel og håndbold-pige: Her er spillernes bedre halvdele
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.