Forventer helt lige finale

Svensk veteranmålmand er ikke vildt duperet af Danmark inden guldkampen i Kairo

Tre holdkammerater fra Aalborg Håndbold fik lørdag tid til en hyggesnak, inden det går løs i finalen søndag. til højre er det Magnus Saugstrup og til venstre de to svenskere Lukas Sandell og Mikael Aggefors. Foto: Jonas Ekströmer /TT/Ritzau Scanpix
Tre holdkammerater fra Aalborg Håndbold fik lørdag tid til en hyggesnak, inden det går løs i finalen søndag. til højre er det Magnus Saugstrup og til venstre de to svenskere Lukas Sandell og Mikael Aggefors. Foto: Jonas Ekströmer /TT/Ritzau Scanpix

Sverige er VM’s helt store overraskelse. Også for svenskerne selv. Ingen af dem havde vist drømt om at skulle stå i en VM-finale mod Danmark.

En af de erfarne spillere på det ellers unge svenske landshold er den 35-årige målmand Mikael Aggefors fra Aalborg Håndbold.

Han forklarer, hvordan Sverige er vokset gennem turneringen

- Vi fik en virkelig god start mod Nordmakedonien og Chile. Og så fik vi den sejr over Egypten, der gav os fire point med ind til mellemrunden. Dermed så det virkelig godt ud i forhold til en kvartfinale.

- Vi vandt kæmpestort over russerne og kæmpestort over Qatar. Det gav os en utrolig tro på tingene. Vi er vokset mere og mere.

Og I havde fuldstændig kontrol over Frankrig i semifinalen.

- Ja, de var kun foran en enkelt gang i første halvleg. Ellers kontrollerede vi kampen fuldstændig. Vi spiller et fuldstændig fantastisk forsvar i øjeblikket. Og så løber vi vores kontra. Vi laver kun få tekniske fejl i vores angrebsspil.

- Vi spiller os til virkelig gode chancer. Det er utroligt, når man tænker på, hvor kort tid vi har spillet sammen.

Du siger vel, at Danmark er favoritter i finalen?

- Spiller for spiller er Danmark favoritter. Men det var Frankrig jo også i semifinalen. Som det har set ud på det seneste, synes jeg, det er fifty fifty.

Bliver du imponeret over den måde, det danske angreb har fungeret?

- Det ser vel ud som forventet med Mikkel Hansen, der trækker et stort læs. Mathias Gidsel gør det også fantastisk. Det samme med min klubkammerat Magnus Saugstrup, som har spillet en stor slutrunde. Han har en virkelig høj scoringsprocent, og han er samtidig en fantastisk forsvarsspiller, som kan dække flere positioner. Han er bare en komplet håndboldspiller.

- Nu håber jeg bare, det er os der vinder, for så bliver det sjovere at komme til træning i Aalborg på tirsdag, siger Mikael Aggefors.

Nikolaj Jacobsen kan skrive historie med sit landshold i finalen mod Sverige: Foto: Petr David Josek/Ritzau Scanpix Håndbold Historisk VM-finale

Mathias Gidsel er vokset til en gigant i løbet af VM. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Ritzau Scanpix Håndbold Giganten Gidsel: Jeg måtte nosse mig sammen

Mikkel Hansen og Danmark er igen i VM-finalen. Foto: Ritzau Scanpix Håndbold Danmark er i VM-finalen i håndbold

Sverige er i VM-finalen i håndbold. Foto: Ritzau Scanpix Håndbold Sverige er klar til VM-finalen i håndbold

0 kommentarer
Vis kommentarer