Forventer helt lige finale

Svensk veteranmålmand er ikke vildt duperet af Danmark inden guldkampen i Kairo

Tre holdkammerater fra Aalborg Håndbold fik lørdag tid til en hyggesnak, inden det går løs i finalen søndag. til højre er det Magnus Saugstrup og til venstre de to svenskere Lukas Sandell og Mikael Aggefors. Foto: Jonas Ekströmer /TT/Ritzau Scanpix
Tre holdkammerater fra Aalborg Håndbold fik lørdag tid til en hyggesnak, inden det går løs i finalen søndag. til højre er det Magnus Saugstrup og til venstre de to svenskere Lukas Sandell og Mikael Aggefors. Foto: Jonas Ekströmer /TT/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Sverige er VM’s helt store overraskelse. Også for svenskerne selv. Ingen af dem havde vist drømt om at skulle stå i en VM-finale mod Danmark.

En af de erfarne spillere på det ellers unge svenske landshold er den 35-årige målmand Mikael Aggefors fra Aalborg Håndbold.

Han forklarer, hvordan Sverige er vokset gennem turneringen

- Vi fik en virkelig god start mod Nordmakedonien og Chile. Og så fik vi den sejr over Egypten, der gav os fire point med ind til mellemrunden. Dermed så det virkelig godt ud i forhold til en kvartfinale.

- Vi vandt kæmpestort over russerne og kæmpestort over Qatar. Det gav os en utrolig tro på tingene. Vi er vokset mere og mere.

Og I havde fuldstændig kontrol over Frankrig i semifinalen.

- Ja, de var kun foran en enkelt gang i første halvleg. Ellers kontrollerede vi kampen fuldstændig. Vi spiller et fuldstændig fantastisk forsvar i øjeblikket. Og så løber vi vores kontra. Vi laver kun få tekniske fejl i vores angrebsspil.

- Vi spiller os til virkelig gode chancer. Det er utroligt, når man tænker på, hvor kort tid vi har spillet sammen.

Du siger vel, at Danmark er favoritter i finalen?

- Spiller for spiller er Danmark favoritter. Men det var Frankrig jo også i semifinalen. Som det har set ud på det seneste, synes jeg, det er fifty fifty.

Bliver du imponeret over den måde, det danske angreb har fungeret?

- Det ser vel ud som forventet med Mikkel Hansen, der trækker et stort læs. Mathias Gidsel gør det også fantastisk. Det samme med min klubkammerat Magnus Saugstrup, som har spillet en stor slutrunde. Han har en virkelig høj scoringsprocent, og han er samtidig en fantastisk forsvarsspiller, som kan dække flere positioner. Han er bare en komplet håndboldspiller.

- Nu håber jeg bare, det er os der vinder, for så bliver det sjovere at komme til træning i Aalborg på tirsdag, siger Mikael Aggefors.

Historisk VM-finale

Giganten Gidsel: Jeg måtte nosse mig sammen

Danmark er i VM-finalen i håndbold

Sverige er klar til VM-finalen i håndbold

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind