Frankrig forløste en hel verdens drøm

Nikola Karabatic og Co. verdensmestre efter hård finale mod Qatar, der til sidst måtte strække gevær i VM-finalen

Følg Håndbold

DOHA (Ekstra Bladet): Så er der alligevel lidt retfærdighed til!

Anført af en sprudlende Nikola Karabatic hamrede syv franskmænd VM-guldet hjem til Les Bleus mod et hold bestående af to montenegrinere, en spanier, en serber, en cubaner, to bosniere, et par katarer og pudsigt nok – en franskmand.

25-22 til Frankrig over Qatar i VM-finalen efter en hård fight fik jubelen til at eksplodere blandt de mange fransk fans i hallen, men de lokale helte blev såmænd også tiljublet af deres ’landsmænd’ efter en slutrunde, der lokalt sikkert bliver handlet i fremtiden som 1001 nats eventyr.

Vi andre kan så nøjes med at oversætte den til 1001 nats mareridt…

Frankrig havde forrygende støtte i flere hundrede franskmænd klædt korrekt i blåt og højt skrålende på de europæiske helte – men det var ikke de eneste.

En hel håndbold-verden sad i hallen og hjemme i sofaerne og bare håbede, det måtte gå, som det gik. At Qatars købedygtige sheiker ikke skulle få held til at køre og købe guldet helt hjem til ørkenstaten, der dog kan notere en pæn og nydelig fremgang fra sidste VM’s 24. plads!

Og det har kostet!

Men de må nøjes med sølv efter fransk dominans over samtlige 60 minutter af et opgør, der godt nok var hårdt spillet ind imellem – men hvor qatarerne faktisk godt kunne ramme en flig af sandheden, hvis de hævdede, de i hvert fald ikke havde de tjekkiske dommere med sig i kampens start. Eksempelvis var Rafael Capotes udvisning på Daniel Narcisse ikke en soleklar to minutters.

De driftssikre franskmænd udnyttede deres overtals-perioder eksemplarisk, og da Zarko Markovic samtidig var en dyr herre i det qatarske angreb (fire mål på 10 forsøg inden pausen), bragte de sig efter 23 minutter foran med hele 13-7. Blandt på fem kontrascoringer på fem hurtige opløb.

Men qatarerne fik hallen til at koge med solid fight og ru råkost, og hen over pausen halede værterne alvorligt ind på et fransk hold, hvor Nikola Karabatic sled sig gennem det ene slagsmål efter det andet – bl.a. i forsøget på at trække den tredje udvisning på sin yndlings-slagsbror Hassan Mabrouk.

Frankrig førte 17-13, men Qatar kom helt op på 17-18, inden Xavier Barachet tog over og med tre scoringer stort set i rap sørgede for, at Frankrig slog et lille hul på tre ved 22-19. Men de evigt fightende katarer hang hele tiden på – og hatten af for det – men da den lille, fnuglette, ultraspinkle højrefløj Abdulla Al-Karbi desperat steg op i et hopskud to minutter før tid, var det som at se en spurv udfordre Fremmedlegionen.

Al-Karbi blev krøllet sammen som et stykke uvelkomment flyvende papir på græsplænen, og så vidste den fransk bænk og de franske fans, at den var hjemme.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.