Fransk ekstase: Danmark - et utroligt mandskab

Lige til det sidste troede franskmændene på sejr over Danmark, som smed en stor føring i anden halvleg

Den franske bagspiller Dika Mem scorede otte mål mod Danmark og var i høj grad med til at vende et truende nederlag til sejr ved EM onsdag aften. Foto: Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix
Den franske bagspiller Dika Mem scorede otte mål mod Danmark og var i høj grad med til at vende et truende nederlag til sejr ved EM onsdag aften. Foto: Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Frankrigs håndboldherrer var på randen af EM-exit onsdag aften, men endte med at stryge i semifinalen efter en kneben sejr over Danmark.

Danmark, som allerede var klar til semifinalen inden opgøret, var foran 27-22 i anden halvleg, men endte med at tabe 29-30 efter en flot slutspurt af Frankrig.

Den vikarierende franske landstræner, Erick Mathe, var lettet ovenpå den dramatiske sejr.

- Det var en meget hård kamp. Vi begyndte meget skidt. Defensivt var vi ikke oppe på det niveau, vi ønskede at være på. Vi hang efter i hele kampen, men vores motivation for at jagte vores drøm var stor.

- Energien var på vores side i de sidste minutter, fordi vi ønskede at komme i den semifinale.

- Det var en meget vanskelig kamp mod Danmark, et utroligt mandskab, men jeg er stolt af mit hold, siger Erick Mathe til turneringens hjemmeside.

Erick Mathe overtog styringen af holdet, da landstræner Guillaume Gille blev ramt af coronavirus. Gille har været fraværende i Frankrigs tre seneste EM-kampe.

Den franske back Dika Mem, som scorede otte mål i kampen, roste holdets evne til at aldrig at give op.

- Det var en vigtig kamp for os. Vi spillede ikke godt før de sidste ti minutter. Danmark spillede fantastisk, men vi blev ved med at tro på os selv til det sidste.

- Jeg stoppede ikke med at tro på mig selv. Jeg ved, at jeg har den slags kampe i mig. Selv om jeg havde en dårlig første halvleg, ønskede jeg at vise noget andet.

- Det vigtigste er, at vi er i semifinalen, siger Dika Mem.

Den franske sejr betød, at Island gik glip af semifinalen.

Danmark skal møde Spanien i sin semifinale fredag klokken 18, mens Frankrig tørner sammen med Sverige fredag klokken 20.30.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind