Fransk landstræner er coronaramt

De franske håndboldherrers træner, Guillaume Gille, er testet positiv for coronavirus og er nu i isolation

Guillaume Gille må se sit holds næste kampe ved EM fra hotelværelset efter at have afleveret en positiv coronatest. Foto: Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix
Guillaume Gille må se sit holds næste kampe ved EM fra hotelværelset efter at have afleveret en positiv coronatest. Foto: Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Coronasmitten har i den grad fået tag i herrernes håndbold-EM i Ungarn. Den seneste til at gå i coronafælden er Frankrigs landstræner.

Guillaume Gille har fredag afleveret en positiv coronatest ved slutrunden i Ungarn og er nu sendt i isolation. Det oplyser Det Franske Håndboldforbund på Twitter.

Frankrig er blandt Danmarks modstandere i mellemrunden ved den igangværende slutrunde. De to nationer tørner sammen i sidste gruppekamp 26. januar.

Nyheden kommer, kort efter at Danmark meldte ud, at højrefløjen Hans Lindberg også er testet positiv fredag.

Siden EM begyndte, er flere end 60 spillere blevet smittet med coronavirus, og de seneste dage er Tyskland, Holland, Kroatien og Island blevet kraftigt ramt af coronasmitte.

Torsdag aften manglede Island seks spillere, heriblandt flere nøglespillere, i nederlaget på 24-28 til Danmark.

Nu har smitten altså også kilet sig ind i både den danske og franske EM-lejr.

Fredag eftermiddag havde Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) indkaldt til digitalt møde, hvor temaet var smittesituationen ved EM.

Her slog EHF's generalsekretær, Martin Hausleitner, fast, at konkurrencen ved EM fortsat var fair, og at en aflysning ikke var på tale aktuelt.

- Lige nu er planen at gennemføre turneringen. Vi er i kontakt med alle hold, og det er lykkedes os at løse alle problemer for hold, der enten er kommet hertil med coronasmittede spillere eller har fået smitte i løbet af turneringen, sagde han.

Danmarks næste kamp er lørdag mod Kroatien. Danmark har maksimumpoint efter at have vundet samtlige kampe ved EM indtil videre.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+