Fyret dansk toptræner: Det er komisk og hul i hovedet

En russisk mangemillionær med begrænset kendskab til kvindehåndbold blev hurtigt træt af sin danske træner

Kim Rasmussen kalder det komisk, at han er fyret efter 16 dage i Skopje (Foto: Lars Poulsen)
Kim Rasmussen kalder det komisk, at han er fyret efter 16 dage i Skopje (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

16 dage tog det Sergei Samsonenko at blive træt af Kim Rasmussen. Så havde den russiske mangemillionær og ejer af håndboldklubben Vardar Skopje fyret danske Rasmussen og sendt ham retur til Danmark.

Det var ellers meningen, at Kim Rasmussen skulle være med til at føre den storsatsende klub mod Europas top. Han fik én kamp, så var det ud.

Fik en måned: Dansker færdig i storklub

Fuldstændig grotesk og latterligt, hvis man spørger Kim Rasmussen.

- Det er komisk, at jeg har været dernede i 16 dage. At det sker så hurtigt. Jeg kan kun ryste på hovedet og trække på smilebåndet.

- Det er hul i hovedet. Det er umenneskeligt at behandle folk på den måde, siger han til Ekstra Bladet efter at være kommet retur fra Skopje til Danmark.

En væsentlig årsag til fyringen er ejeren Samsonenko, der ifølge Rasmussen er uden noget særligt kendskab til kvindehåndbold.

- Det er jo ikke nogen overraskelse, når man vælger at tage til en sydøsteuropæisk klub, der ejes af en russisk mangemillionær. Risikoen for spontane løsninger kan komme. Så set i det lys er det ingen overraskelse, at jeg bliver fyret, siger han.

- Jeg har set skyggesiden af, at pengene er kommet tilbage til Østeuropa. Det er håndboldsportens Oleg Tinkoff, der sidder med et stykke legetøj uden nogen grundlæggende erfaring inden for kvindehåndbold og tager spontane beslutninger. Klubben styres af folk, der mangler dybdegående kendskab til sporten. Jo flere milliarder, jo mindre respekt for de ansatte.

- Jeg er bare ærgerlig over, at det går ud over mig. Jeg håber, at andre vil lære af det, siger han.

Kjelling stopper i dansk håndbold

Præcis hvorfor fyringen skulle komme så hurtigt, ved Kim Rasmussen ikke med sikkerhed. Meldingen til ham var yderst kortfattet.

’Vi synes, det er bedst, at vi opsiger samarbejdet’.

Men tempoet var tilsyneladende en afgørende faktor.

- Jeg synes, 14 dage er lige i underkanten, når man vil se resultater. Det er jo svært at evaluere så hurtigt. Det tager tid at ændre ting. Vi (trænerstaben, red.) gik stille og roligt med tingene og fik dem ændret stille og roligt. Skal det gå så stærkt, så havde jeg nok ikke holdt i længden alligevel, siger han.

- Jeg ved ikke, om jeg alene skulle skabe sprudlende håndbold. Jeg gik ind ad døren uden at presse for meget på. Der var jo stadig en cheftræner, siger han med henvisning til den makedonske legende Indira Kastratovic.

En faktor kunne være den Champions League-kamp, Vardar spillede fredag aften i skyggen af VM-semifinalerne i herrehåndbold.

Her tabte makedonerne med tre mål ude til tyske HC Leipzig.

Fransk veteranmålmand kåret som VM's bedste

- Det er bare typisk, at der handles, inden man tænker sig om. Måske skulle der findes en syndebuk efter Leipzig-kampen. Og så var det lettest med mig. Måske, gisner han.

Det må dog siges at være et forunderligt forløb, hvis det er tilfældet. For Kim Rasmussen var ikke en del af holdet op til kampen i Tyskland. København Håndbold havde takket være den danske træner været i Skopje på træningslejr. De var rejst hjem, og Rasmussen skulle også rejse nogle dage, hvorfor han ikke var med i ugen op til kampen.

- Det gør det jo bare endnu mere komisk, siger han.

- Den ene uge kan man stå og klappe i hænderne over besøget fra København. Så rejser de hjem, jeg rejser på forretningsrejse, og da jeg kommer tilbage, så taber vi Leipzig, siger han og peger på, at der måske skulle være en sorteper, og at det aldrig vil blive Kastratovic, der i Makedonien er på niveau med Anja Andersen i Danmark.

Modstanden kom ikke fra spillertruppen, der huser stjerner som Andrea Lekic, Andrea Penezic og Siraba Dembele. Nærmere tværtimod.

- Jeg havde det rigtig fint med truppen. Spillerne var fantastiske, klar på at give den en ordentlig tørn og generelt meget åbne for nye tiltag. De talte alle sammen fremragende engelsk. Jeg har efterfølgende fået mange dejlige beskeder fra spillerne, fortæller han.

- Klubben var ikke klar på at forandre tingene, og det er synd for de spillere, der er dernede. De er meget frustrerede. Det er ærgerligt, for de har potentialet. Og faciliteterne er noget af det bedste i Europa.

Den europæiske top må Vardar dog vente lidt med at nå, gætter han på.

- Der er nogle ledelsesmæssige ting i Vardar, der gør, at klubben får problemer. Man kan ikke købe sig til tops. Nogle ting skal forbedres. Sådan noget som fællesskab omkring klubben og holdet er med til at tage det sidste skridt. Det er noget, man mangler sammenlignet med eksempelvis Buducnost, Larvik og Györ, siger Kim Rasmussen.

Qatar-spilleres vilde VM-bonus: Bedre end at vinde i Lotto

Han fortryder ikke, at han tog turen. Og han vil endda ikke afvise, at han tager turen igen, hvis chancen kommer.

- Det vil jeg ikke udelukke, siger han og griner.

- Jeg har lært og set rigtig meget og fået nogle erfaringer. Men det er noget mærkelig noget. Der er ingen tvivl om, at jeg er skuffet over at blive behandlet på den måde, siger han.

Helt uden arbejde står Kim Rasmussen dog ikke. Han har hele tiden haft jobbet som landstræner for Polen, med hvem han

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?