Gamle Bo er god

Landsholdsveteranen Bo Spellerberg gav træner en huskekage, da ´KIF kolding København slog Tvis Holstebro 30-26

Bo Spellerberg fik igen masser af spilletid og førte an, da KIF Kolding København slog Tvis Holstebro (Foto: jakob Jørgensen)
Bo Spellerberg fik igen masser af spilletid og førte an, da KIF Kolding København slog Tvis Holstebro (Foto: jakob Jørgensen)

Den nye cheftræner Henrik Kronborg burde vide bedre, fordi han er bare blevet forfremmet.

KIF Kolding København er fortsat nærmest identisk med Bo Spellerberg.

Bænkevarmeren fra forleden mod HC Midtjylland fik tydeligt fortalt træneren, at det ikke kan gå uden ham.

Med otte mål gik den aldrende stjerne forrest i angrebet og tildelte vel Henrik Kronborg en huskekage, fordi træneren troede, at mestrene kunne klare sig uden sit største navn i mere end et årti.

GOG er ny på førstepladsen

Det gav et unødvendigt nederlag og en masse uro i bagsmækken.

De 14 dobbelte danske mestre fik med en arbejdssejr over Tvis Holstebro sat krisen på stand by.

Efter to nederlag i træk blev der også tanket selvtillid til søndagens storkamp i Champions League mod Tysklands pt. nr. 1, Rhein Neckar Löwen.

Tyskerne har dansk islæt i form af VM-spiller Mads Mensah og træner Nikolaj Jacobsen, hvilket gør kampen ekstra interessant.

KIF Kolding København, som har startet den nye sæson med et hav af kampe på udebane, knækkede først et velspillende Tvis Holstebro mandskab i de sidste 10 minutter, hvor Kasper Hvidt i målet for alvor fik  lukket af.

Henrik reddede Flensburg med sidste sekunds mål

Udover at Bo Spellerberg i samtlige 60 minutter var en trussel i den anden ende, fik hjemmeholdet gang i venstrehåndsskytterne, Kasper Irming og Konstantin Igropulo, som supplerede hinanden på bedste vis.

- Vi vidste, at Tvis Holstebro ville komme med 400 km i timen, så det handlede for os om at vise coolness, sagde Kasper Hvidt efter kampen til TV 2 sport.

Med sejren fik KIF Kolding København også kontakt med toppen, så den dårlige start og en placering udenfor de otte slutspilspladser var kun en engangsforestilling.

Og træner Henrik Kronborg fik lært, at Bo Spellerberg trods sine 36 år fortsat er omdrejningspunktet i mestrenes angrebsspil.

At veteranen efter næsten hver eneste mål knyttede næven viste med al tydelighed, at beslutningen om at bænke veteranen ikke var truffet i enighed.

Med nederlaget forspildte gæsterne muligheden for at stryge til tops i ligaen, og GOG kan indtil lørdag se sig selv som nr. 1. Her skal udfordreren BSV til Aalborg, hvor midtjyderne sagtens kan miste sin status som ligaens eneste ubesejrede hold.