Genialt trick på busturen: Sådan tog jeg røven på Mikkel Hansen

Mads Mensah elsker practical jokes og har én kørende i truppen på tredje år - her afslører han en af sine allerbedste

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Mads Mensah er i bogstaveligste forstand ikke bleg for at tage pis på sig selv - eller andre!

Den bomstærke holbækker elsker practical jokes, intriger og pranks. Jo vildere desto bedre – og de skal helst være langtidsholdbare. Faktisk har playmakeren holdt ild i én, der stadig kører i den nuværende trup på tredje år!

Og det er ikke britisk fodboldhumor med lort i skoene og den slags, vi taler om. Vi er ude i den mere sofistikerede afdeling, og ingen bliver skånet - heller ikke Mikkel Hansen.

- Har han taget røven på dig?

- JA! Det har han gjort SÅ mange gange, men det går heldigvis også den anden vej.

- Hvilken er den bedste, du har lavet?

- Den er faktisk ikke her fra holdet. Det var i AG København-tiden, hvor den tidligere landsholdsmålmand Peter Henriksen kom til os, da Steinar Ege var skadet. Vi spillede nogle gange Playstation i bussen, og Henriksen mente jo, han stadig kunne finde ud af det, fordi han havde spillet et tennisspil engang i tidernes morgen, fortæller Mads Mensah.

- Han skulle så spille mod Mikkel, der ikke havde spillet dét spil ret meget, men han vandt alligevel let over Henriksen. På vej hjem i bussen gjorde vi det så sådan, at jeg sad en række bagved med en kontrol under en trøje, og så skulle Henriksen udfordre Mikkel igen.

- Han sagde bare, at nu havde han øvet sig lidt, og han forstod bedre, hvordan man styrede. Alle i bussen vidste det - undtagen Mikkel. Jeg havde spillet det spil ekstremt meget sammen med Niclas Ekberg. Mange, mange flere timer, end Mikkel havde, og det var ikke noget problem for mig at tæve ham, fortæller Mads Mensah.

- Nu er Mikkel jo ikke den bedste taber, så det havde vi meget sjov med. Han var rasende over, at Henriksen på så kort tid skulle være blevet så meget bedre. Men det allerbedste er næsten, at jeg tror, der gik tæt på to måneder, før vi afslørede sandheden for Mikkel...

Mads Mensah Larsen. Foto: Gregers Tycho
Mads Mensah Larsen. Foto: Gregers Tycho
 

Jeg har masser kørende
Mads Mensah fik for et år siden i Polen med hjælp fra en TV2-reporter spillet Hans Lindberg og Kasper Søndergaard ud mod hinanden i spillet King of Chicago, så de to faktisk blev små-irriterede på hinanden – og de andre deltagere i spillet kunne profitere af det.

- Har du gang i noget splitting denne gang?

- Jeg har masser kørende, men det er jo i sagens natur ikke noget, jeg lige kan komme ind på her. Det er ting, der stadig er i gang.

- Hvor kan uvejret slå ned?

- Jeg tænker, det ikke er strategisk klogt af mig at nævne det.

- Hvad er den længste periode, du har haft noget kørende?

- Det er jo nok noget, der kører her i truppen på andet eller tredje år. Det er ikke slut endnu.

- Vedkommende aner det ikke - men er der andre, der ved, du har en sag kørende?

- Ja, det er der helt sikkert, for nogle gange har man jo brug for nogle allierede, ellers er der ikke noget ved det. Men generelt vil jeg da sige, der altid er et eller andet kørende. Engang imellem er det mod en selv. Men det er jo altid godt ment her på holdet.

Mads Mensah og Niklas Landin. Foto: Gregers Tycho
Mads Mensah og Niklas Landin. Foto: Gregers Tycho
 

- Det kræver vel et fornuftigt pokerfjæs?

- Jeg kan nogenlunde holde masken i sådan en situation. Og så er der jo altid mange, man kan tørre den af på her i truppen. Der er mange, der har jokes kørende over længere perioder.

- Hvilke andre er gode til det?

- Jeg synes, Møllgaard er stærk, Søndergaard kan faktisk også være lidt ubehagelig engang imellem.

- Jeg troede, det var ham, der altid var ofret?

- Nej-nej, bestemt ikke. Han ER tit offer, men det går sandelig også den anden vej. Og så er der Nødde, som vel er den allermest ubehagelige af os alle sammen. Han kan faktisk være ekstremt ubehagelig. Han er kuglestøber-typen. Det er han rigtigt god til, siger Mads Mensah, der understreger:

- Vi skal jo også have noget at fordrive tiden med, og mens jeg har været med, er der sgu aldrig nogen, der er gået over grænsen.

- Er den form for humor i virkeligheden nødvendig for spillet på banen?

- Det er en vigtig del af det at være i en trup, at vi har det godt. Når sjov ikke er ondt, løfter det stemningen. Det er vigtigt, at man er gode nok venner til, at man kan tåle, der bliver lavet sjov med en, siger Mads Mensah.

Situations-fornemmelse og sans for grænser er selvsagt vigtig:

- Man kan altid mærke, om folk er med på den eller ej. Og hvis folk ikke er det, jamen så er det heller ikke sjovt. Så undgår man bare at have den del af det kørende, forklarer Mads Mensah.

Se også: Få timer før afgørelsen: Dansk landsholdsspiller er rasende

Se også: Dansk stjernespiller: Er altid blevet set ned på

Storspillende Morten Olsen bliver en vigtig brik i de danske bestræbelser på at vinde guld i Frankrig. Foto: Ernst Van Norde Sport - 9. jan. 2017 - kl. 16:33 Her er truppen der skal spille VM-guld til Danmark

De tyske tv-seere får ikke mulighed for at følge håndboldheltene på tv. Arkivfoto: Lars Poulsen Håndbold - 10. jan. 2017 - kl. 07:41 Stor ballade inden VM: Tv-seere bliver snydt

Se også: Få timer før afgørelsen: Dansk landsholdsspiller er rasende

1 af 2 Mads Mensah elsker practical jokes og fortæller her om en af de bedste, hvor Mikkel Hansen var offer. Foto: Ernst van Norde
2 af 2 (Foto: Jens Dresling)
5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere