Annonce:
Annonce:

Gidsel om topscorertitel: - Betyder ikke en skid

Mathias Gidsel er pavestolt af Danmark, men hans egen store titel er uden betydning for den danske topscorer

Mathias Gidsel i guldjubel lige efter VM-sejren over Frankrig. Foto: Lars Poulsen
Mathias Gidsel i guldjubel lige efter VM-sejren over Frankrig. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Håndbold

Mathias Gidsel er stolt. Helt vildt stolt. Og så er han i øvrigt fløjtende ligeglad med, at han foruden at vinde VM-titlen også tager topscorertitlen med hjem fra Stockholm.

- Det betyder ikke en skid. Når jeg står her med VM-pokalen, er det det eneste, jeg kan tænke på lige nu. Jeg spiller på verdens bedste håndboldhold. Jeg har haft verdens bedste spillere rundt om mig. Det har sgu været nemt at score mål på det her hold, siger Mathias Gidsel.

Den unge danske højre back har været flyvende under hele VM. Til tider fuldstændig ustoppelig, og han har om nogen en gigantisk aktie i, at Danmark nu har vundet tre verdensmesterskaber i træk. Det er historisk, og det ved den lynhurtige back godt.

- Jeg synes, at den her sejr giver gåsehud, fordi vi har gjort noget, som ingen andre nogensinde har gjort. Der var sgu meget pres på. Vi vidste også godt, at vi var dygtige.

De danske spillere med guldmedaljer om halsen. Foto: Lars Poulsen
De danske spillere med guldmedaljer om halsen. Foto: Lars Poulsen
 

Annonce:

- I ved bedre end jeg, hvor dygtige hold der har været i historien. Der har været mange, der har forsøgt at vinde tre gange i streg, men vi har gjort det. Hvem ved, om det nogensinde bliver gjort igen? Det er jeg ikke så sikker på. Vi skal virkelig være stolte af os selv, siger Gidsel.

Han og de danske holdkammerater skal have guldfest i Stockholm i aften. Det hersker der næppe tvivl om. Men det er ikke den våde fest, der trækker allermest i Mathias Gidsel. Nej, det er mandag, hvor de danske spillere skal fejres på Københavns Rådhus.

- Det, der gjorde lidt ondt i 2021, var, at da vi kom hjem, var det kun jer, der var der. Og det er jo ikke jer, vi allerhelst ville se, når vi lander i lufthavnen. Vi vil gerne på rådhuset og nyde det. Nu skal vi ud at sige tak.

Den tak leverer han og resten af landsholdet i den danske hovedstad mandag eftermiddag, hvor danske fans kan få lov at hilse på de tredobbelte verdensmestre på det rådhus, der har hyldet så mange store danske sportspræstationer gennem tiden.

Mathias Gidsel havde også minutter i smerte undervejs i VM-finalen. Foto: Lars Poulsen
Mathias Gidsel havde også minutter i smerte undervejs i VM-finalen. Foto: Lars Poulsen
 

Annonce:

- Det er en drengedrøm. Jeg har siddet som dreng og set på tv, at det er der, de går ud og løfter pokalen. Jeg har kun den ene frygt, at jeg kommer til at løfte pokalen ud over (rækværket, red.), for den er sateme tung. Det skal jeg lige huske på. Jeg glæder mig helt vildt meget til at fejre det med Danmark, siger Gidsel.

Og selvom den svenske hovedstad muligvis ikke har alverden at byde på en søndag aften i januar, er én ting helt sikker: Det kommer ikke til at stoppe de danske gutter i Stockholm.

- Vi fester, og vi kommer til at have det sjovt, uanset om der er noget, der er åbent eller lukket. Vi skal nok hygge os.

Stemningen var høj, da landsholdet ankom til deres hotel efter vm-sejren

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: