Gjorde rent bord: Danmark qvaste Qatar

Ørkenens synder: Danmark sled sig til sejr over Qatar i ren transportkamp – desværre bliver det nu Ungarn i næste runde, og de er næppe begejstrede for René Toft efter løjerne i Aalborg…

Danmarks reserver havde flere problemer med Qatar, men til sidst kunne Jannik Green og co. juble over en 32-29-sejr. Foto: Lars Poulsen
Danmarks reserver havde flere problemer med Qatar, men til sidst kunne Jannik Green og co. juble over en 32-29-sejr. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): Periodisk pinligt!

Men Danmark reddede trods alt æren med en sejr på 32-29 over Qatar på en fredag aften, der bare skulle overstås. Det lignede ørkenenes synder – men endte trods alt med en sejr på et raid i anden halvleg af en kamp, hvor Gudmundur Gudmundsson fik prøvet syv mod seks spillet med succes, Jannick Green stod stabilt, Jesper Nøddesbo blev topscorer – og Niclas Kirkeløkke blev kåret som kampens spiller.

Dermed gjorde Danmark rent bord i puljen. Fem kampe, fem sejre.

Ikke så ringe endda. Men inden slutfløjt skulle vi meget skidt igennem. Det værste udspillede sig så samtidig andetsteds i Frankrig, hvor Hviderusland slog Ungarn, og dermed bliver det IKKE Chile, der venter i ottendedelsfinalen.

Det bliver derimod Ungarn, der nu skal tage stilling til Danmark – og til om de vil tillade ’skuespilleren’ René Toft Hansen at spille med sin albuebeskytter. Følelserne er næppe venlige på forhånd, efter danskeren trak et uretfærdigt rødt kort til den ungarske streg i Aalborg – hvorefter træneren hidsede sig så voldsomt op, at også han røg ud.

Artiklen fortsætter under billedet

Jesper Nøddesbo sørgede med 8 mål mod Qatar for, at Danmark nu har gjort rent bord med fem sejre ud af fem mulige ved dette års VM. Foto: Lars Poulsen
Jesper Nøddesbo sørgede med 8 mål mod Qatar for, at Danmark nu har gjort rent bord med fem sejre ud af fem mulige ved dette års VM. Foto: Lars Poulsen

Måske derfor, René Toft Hansen spillede anden halvleg mod Qatar?

Det skal naturligvis blive vanskeligt at vinde en håndboldkamp, når modstanderen hele tiden er en spiller i overvægt!

Yousuf Al-Abdulla havde indtil fredag aften blot spillet syv sølle minutter i dette VM, og man kan tørt konstateret, at det i hvert fald ikke var den på papiret 112 kilo tunge målmand, der holdt Danmark fra at score.

Faktisk havde keeperen sin første redning, da Lasse Andersson efter tidsudløb i første halvleg fik chancen direkte på frikast, og den nåede Qatar-keeperen så lige akkurat at få labberne på – og blev tiljublet af glade Qatar-spillere med store ørkenræve-smil skruet fra øre til øre på vej ud til pausen.

Det er immervæk en præstation at være bagud ved pausen, når modstanderne kun har leveret en redning i buret – med en keeper, der allerede svedte under nationalmelodien, som de fleste på Qatar-holdet så efterhånden har lært.

Artiklen fortsætter under billedet

Qatars målmand blev ved flere lejligheder gjort rundtosset af Jesper Nøddesbo og co. Foto: All Over Press
Qatars målmand blev ved flere lejligheder gjort rundtosset af Jesper Nøddesbo og co. Foto: All Over Press

Klasse-keeperen Danijel Saric tørrede omsorgsfuldt pande og isse på sin kollega, mens veteranen smilede bredt. Det var til gengæld ikke qatarerne, der tog let på kampen – de spillede, som om der var udlovet en Ferrari pr. mand for en sejr, og ørkenens sønner lignede folk, der havde plads i carporten.

Danmark stillede med de relativt ubrugte kræfter i en kamp, der kun gjaldt kejserens skæg, men derfor er det da alligevel ildevarslende, at modstanderne i den grad kunne pisse igennem en dansk midterblok – og såmænd også via fløjene – i den grad, det blev tilfældet.

Bagud 14-16 ved pausen! Og Jannick Green stod endda med en redningsprocent på 40… Gudmundur Gudmundsson tog – den ros må man give islændingen – problemerne gletsjer-koldt. Landstræneren fortsatte med at betragte kampen som ren transport på togtet mod alperne og Albertville og sparede Mikkel Hansen og Co., så de er klart til forhåbentligt helt andre narrestreger på søndag.

Artiklen fortsætter under billedet

Gudmundur Gudmundsson slog flere gange frustreret ud med armene, da Danmark i første halvleg var bagud med 14-16 i pausen. Foto: Lars Poulsen
Gudmundur Gudmundsson slog flere gange frustreret ud med armene, da Danmark i første halvleg var bagud med 14-16 i pausen. Foto: Lars Poulsen

Der var et hav af danske tilskuere i hallen, der brølede DANMARK, og de franske, der råbte DANEMARK, og i en snæver vending kan man godt mikse en slagkraftig duet ud den blanding. Om det var det, der hjalp, skal man nok ikke skrive en doktor-disputats over, men kendsgerningen er i hvert fald, at Danmark fik slæbt sig tilbage.

Det så ellers kulsort ud og var decideret pinligt, da holdet drønede bagud med fem ved 15-20 syv minutter inde i anden halvleg, men de trak sig op, scorede på heftige kontraer, fra fløjene – og så fik unge Niclas Kirkeløkke efter en super nervøs start sluppet hæmningerne, scorede fem efter pausen og nåede op på syv kasser i alt i en kamp, hvor Jesper Nøddesbo ramte otte.

Kampen er overstået, ingen nye skader – nu gælder det Albertville.

Lørdag og søndag afvikles ottendedelsfinalerne ved VM i håndbold - se her, hvilke hold der skal møde hinanden

Fredag aften faldt alle brikkerne på plads i gruppespillet ved VM i håndbold for herrer. Ottendedelsfinalerne spilles lørdag og søndag og ser herefter således ud.

Lørdag 21. januar:

 • Norge - Makedonien.
 • Frankrig - Island.
 • Rusland - Slovenien.
 • Brasilien–Spanien.

Søndag 22. januar:

 • Hviderusland - Sverige.
 • Ungarn - Danmark.
 • Tyskland–Qatar.
 • Kroatien–Egypten.

Kvartfinalerne (24. januar):

 • Brasilien eller Spanien mod Kroatien eller Egypten.
 • Norge eller Makedonien mod Ungarn eller Danmark.
 • Frankrig eller Island mod Hviderusland eller Sverige.
 • Rusland eller Slovenien mod Tyskland eller Qatar.

Kilder: francehandball2017.com

Se også: Qatar-kamp kan blive René Tofts sidste ved VM

Se også: Nøddesbos nye rolle kom til udtryk i usædvanlig situation mod Bahrain

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere