Godt dansk VM-nyt: Forsvarskæmpen er spilleklar!

Danmarks håndboldlandshold har fået lov at spille med Rene Tofts albueskinne. Det betyder dermed, at den danske forsvarsstjerne kan være med i lørdag aftens kamp mod Egypten

PARIS (Ekstra Bladet): Lørdag morgen har den danske VM-delegation været på besøg et andet spillerhotel i Paris, hvor Egypten, Bahrain og Qatar er indkvarteret, og besøget var vellykket.

Det meddeler DHF i en pressemeddelse lørdag formiddag,

Lørdag morgen drog landsholdslæge Steen Bo Kalms, delegationsleder Jan Kampman og landsholdsstregen Jesper Nøddesbo til det andet spillerhotel i Paris for at søge accept fra Egypten, Qatar og Bahrain.

Her skulle de respektive landsholdslæger vurdere René Tofts skinne og skrive under på, at skinnen ud fra et medicinsk synspunkt kunne godkendes. Alle tre nationer underskrev uden tøven, hvilket betyder, at René Toft kan være med i lørdagens kamp mod Egypten.

- Det er fantastiske nyheder, og jeg er utroligt taknemmelig for, at de tre lande har udvist fairplay og sportsmanship, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Nu mangler kun Sverige at give den endelige accept til brug af albueskinnen.

Den svenske trup i Paris har meddelt, at den endelige afgørelse skal træffes af Det Svenske Håndboldforbund. Det ventes at ske senere i dag.

Hvis Danmark som forventet går videre fra det indledende gruppespil, skal også de kommende modstandere godkende skinnen.

Nu er den første lille sejr vundet i albueskinnesagen, men på længere sigt ser situationen mudret ud for René Toft.

IHF har meddelt, at dispensationen kun gælder ved denne slutrunde, hvis altså modstanderholdene giver deres tilladelse til, at han bruger skinnen. Efter VM gives der ikke flere dispensationer.

I går spurgte Ekstra Bladet DHF's generalsekretær Morten Stig Christensen om ikke René Toft kunne spille med en anden godkendt skinne.

- I følge vores stab er svaret nej. Og han spiller ikke uden sin skinne.

- Skulle I ikke have taget fat i den her sag allerede efter OL?

- Det forsøgte vi også. Vi har forsøgt gennem mange instanser, via spillerforeningen og via EHF. Men IHF har bare hele tiden sagt, at der skulle strammes op. Derfor fik vi også det show, I var vidner til med Maria Fiskers pandebånd ved EM i Sverige.

- Ja vi har vidst, at problemet har været der i seks måneder, men vi har hele tiden forsøgt at lave det om. Og det er altså synd for Rene Toft, for hvis han ikke kan spille med den skinne, må det betyde, at det også skal indskærpes over for EHF, og så ligner det jo et karrierestop. Det kan ingen være interesseret i. Det vil være vanvittigt, siger Morten Stig Christensen.  

Men sådan kan det ende. EHF meddelte i går til TV2, at albueskinnen også vil blive forbudt i Champions League, hvor René Toft og Kiel er faste deltagere. Og gælder reglen, der vil forbuddet også omfatte EM-slutrunden om et år i Kroatien.

Foreløbig gælder det dog VM, hvor Danmark i aften møder Egypten. Med René Toft på banen.

Se også: Albueskinne kan koste Rene Toft karrrieren

Se også: Svarer svenskerne igen i Toft-balladen: Vis sportsmanship!

Se også: Lindberg om latterlig albue-sag: Syv spillere kan falde fra

Sådan sagde Rene Tofts afløser i midterforsvaret efter kampen til de internationale medier.

52 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere