Græd efter Grigels uheld: En forfærdelig start

Forsvarsspilleren Pernille Holmsgaard var knust og ekstremt rystet, da hun under opvarmningen faldt ned over playmakeren

Pernille Holmsgaard har fat i Zita Szucsanszki. Desværre fik danskeren også nedlagt Lotte Grigel inden kampen. (Foto: Lars Poulsen)
Pernille Holmsgaard har fat i Zita Szucsanszki. Desværre fik danskeren også nedlagt Lotte Grigel inden kampen. (Foto: Lars Poulsen)

DEBRECEN (Ekstra Bladet): - Det var meget grimt. Jeg var ekstremt rystet, det må jeg indrømme. Jeg var meget ked af det. Jeg er selvfølgelig også glad for sejren, men jeg er samtidig også bedrøvet over det, der skete inden kampen.

Pernille Holst Holmsgaard var involveret i det uheld, der kostede Lotte Grigel en knæskade under opvarmningen til kampen. Det efterlod to grædende danske kvinder på banen. Den lidende Grigel – og den chokerede Holmsgaard.

- Selv om det ikke er med vilje, så har jeg det bare rigtigt dårligt over det. Jeg håber bare, Lotte er okay. Jeg var rystet. Ekstremt ked af det. Jeg kunne jo se, at Lotte var noget ramt, og så er det samtidig en forfærdelig start på en kamp, siger Pernille Holst Holmsgaard.

Lotte Grigel ses her under et gennembrud tidligere i turneringen. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Chok: Lotte Grigel båret ud

- Vi har været meget igennem med sygdom, nu Lottes skade – og Stine Jørgensen, der også måtte opgive at spille. Men lige med Lotte blev jeg bare helt vildt ked af det, siger Pernille Holst Holmsgaard.

- Jeg kunne mærke på mig selv, at jeg havde brug for at tale med nogen – jeg er trods alt så gammel en ræv, at jeg vidste, jeg havde brug for at læsse lidt af. Jeg skulle lige bruge to sekunder på at finde mig selv, siger hun.

- Det er jo ikke nogens skyld, men hvis der er noget, jeg bare vil undgå for alt i verden, så er det at blive involveret i sammenstød, der skader nogen. Om det så er med- eller modspillere gør ingen forskel.

Line Jørgensen gik forrest for Danmark, der efter sejr over Ungarn fortsat har håbet om en plads i EM-semifinalen intakt. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold EM-drømmen lever: Danmark sprudlede mod Ungarn

- Jeg faldt ned over Lotte, og jeg kunne jo høre på hendes skrig, at det ikke var for sjov. Jeg fik en snak med vores holdleder og med assistenttræneren umiddelbart efter og fik besked om, at Lotte var i gode hænder – og jeg skulle koncentrere mig om at spille kampen. Det forsøgte jeg så efter bedste evne, siger forsvars-krumtappen.

Jan Pytlick har endnu ikke truffet beslutning om, hvem han i givet fald vil kalde ned. Lærke Møller er oplagt.

- Jeg må lige have halvanden time til at tænke over det og få hovedet lidt ned. Så træffer jeg en beslutning. Vi har jo også en Stine Jørgensen, vi skal have tjek på, siger landstræneren.

Sandra Toft sendte en lille hilsen til de mange ungarske fans efter den danske sejr. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk EM-helt: De spyttede efter mig

Næste opgave er Spanien, hvor Danmark med uafgjort sikrer sig en plads i semifinalen.

- Det er så fedt. Vi har været lidt nede, men er nu på vej op igen, og det er superfedt selv at kunne afgøre det. Det er bare vildt, at vi kan det – man kan vist roligt sige, det har gynget lidt op og ned. Men vi lægger lag på hele tiden, og forhåbentlig gør vi også det mod Spanien og hiver den sejr hjem, siger en lettet Pernille Holst Holmsgaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer