Gudmundur: - Danmark er på et helt andet niveau

Gudmundur Gudmundsson mener, at det nuværende danske landshold er bedre end det, han selv førte til OL-guld i 2016

Efter Gudmundur Gudmundsson stoppede som Danmarks landstræner, har Nikolaj Jacobsen med stor succes overtaget. Video: Jonas Olufson, Morten Illdal, Morten Parsner

MALMØ (Ekstra Bladet): Gudmundur Gudmundsson kender om nogen til kvaliteterne hos Danmark, og den nuværende islandske landstræner er ikke bleg for at kalde sit tidligere mandskab favoritter i lørdagens EM-brag.

Det vil danskerne være imod alle hold, lyder vurderingen.

- Danmark er et på et helt andet niveau, end Island er på. Danmark er det bedste hold i verden og storfavorit til at vinde EM, siger Gudmundsson.

Han har fulgt med udviklingen på det danske landshold, siden han selv stoppede som manden med ansvaret i  2017. Og  den karismatiske taktiker ser stadig sit eget aftryk på visse facetter af spillet.

Gudmundur Gudmunsson mener, at Danmark er på et andet niveau, end da han selv trænede dem. Foto: Lars Poulsen
Gudmundur Gudmunsson mener, at Danmark er på et andet niveau, end da han selv trænede dem. Foto: Lars Poulsen
 

- Jeg byggede et forsvar op under de tre år, og jeg har set det samme forsvar med samme strategi blive spillet under VM. Så det er jeg meget stolt af. Danmark spillede fantastisk forsvar under VM, fortæller han.

Men Danmark er selvfølgelig ikke den samme enhed som dengang. Og islændingen mener, at holdet under Nikolaj Jacobsen er en bedre udgave end det, Gudmundsson selv førte til OL-guld i 2016.

- Jeg tror, at de er blevet bedre på den måde, at de har fået mere erfaring. De fleste spillere, som var med i Rio, spiller stadig, og de bliver bare endnu bedre. De har samlet erfaring og har kæmpe selvtillid. Den stiger, når man bliver verdensmestre, siger Gudmundsson.

Gudmundur var træner for Danmark ved OL i 2016, hvor det blev til guld. Foto: Tariq Mikkel Khan
Gudmundur var træner for Danmark ved OL i 2016, hvor det blev til guld. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Hans Lindberg jubler efter en scoring under Danmarks seneste sammenstød med Tyskland ved EM i 2018. Foto: Ritzau Scanpix Håndbold Giganter bøjer sig i støvet for Danmark

En af verdens bedste målvogtere er tilbage i målet for Danmark. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Håndbold Kæmpe overraskelse: Stjernen tilbage

Gudmundur Gudmundsson ser tilbage. Foto: Lars Poulsen Håndbold Iskoldt forhold: - Det er forbi

Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Helt tæt på GULD-heltene: Pengene, hemmelighederne og familien

5 kommentarer
Vis kommentarer