Gudmundur taler OL-konflikt: Nu vil han mødes med Wilbek

Gudmundur Gudmundsson vil gerne sætte sig ned med Ulrik Wilbek og få renset luften efter uroen, der få måneder efter OL-guldet havde ført til exit for dem begge

Det var i november 2016, at Gudmundur meddelte sit stop som dansk landstræner
Følg Håndbold

Gudmundur scorer nyt top-job

Alt var så godt, da islandske Gudmundur Gudmundsson i august 2016 første Danmarks håndboldmænd til guld ved OL i Rio, men allerede få dage efter hjemkomsten til Danmark var der kaos, for det kom frem, at sportschef Ulrik Wilbek undervejs i turneringen havde spurgt spillerne til råds omkring en mulig fyring af islændingen.

Wilbek havde undervejs i turneringen også lagt pres på Gudmundur ved at fortælle, at han var fyret for længst, hvis det kun var resultaterne, det kom an på, men i ugerne efter OL endte det så med, at Wilbek trak sig, mens islændingen i november meldte sit stop foråret efter.

I forbindelse med tirsdagens præsentation af Gudmundur Gudmundsson som islandsk landstræner har Gudmundur været igennem en halv times interview i et radioprogram hos Visir, og her taler han også om episoderne, der førte til exit fra det danske landshold.

- Jeg forstår stadig ikke helt, hvad der skete i sidste ende, men så snart støvet havde lagt sig, og jeg indså, at jeg altså havde vundet OL-guldet med Danmark, så gik det op for mig, at det kunne man ikke tage væk fra mig, siger Gudmundsson i programmet.

- De negative problemer er bare noget, jeg vil lære af. Jeg har oplevet meget i min karriere, og det vigtigste er også at bevare de positive ting. Så jeg besluttede at sige farvel til danskerne på en positiv måde, siger Gudmundsson.

- Jeg ønskede ikke at smække døre ved at gennemføre interviews, hvor jeg blev bedt om at beskrive mit forhold til Ulrik Wilbek. Jeg besluttede, at jeg ikke ville det, for hvad ville jeg opnå med det?, siger Gudmundsson.

- Jeg besluttede bare at bruge den erfaring på en god måde, og næste skridt var at rykke til Bahrain, hvilket var en meget positiv oplevelse. Det var en vidunderlig tid, siger Gudmundsson om landstrænerjobbet i Mellemøsten, hvor han førte olie-nationen til næste års VM.

Artiklen fortsætter under billederne

Gudmundur og Wilbek under OL i Rio. Foto: Tariq Mikkel Khan
Gudmundur og Wilbek under OL i Rio. Foto: Tariq Mikkel Khan

Anja A: Derfor er jeg en ny person

Nikolaj Jacobsens mor faldt død om i håndboldhallen: Det ændrede alt

Måske fyrede den nuværende Viborg-borgmester allerede noget politiker-snak af for Gudmundur dengang...Foto: Ernst van Norde
Måske fyrede den nuværende Viborg-borgmester allerede noget politiker-snak af for Gudmundur dengang...Foto: Ernst van Norde

Tysk boss: Taler fisk med Danmarks landstræner

Håndbold-helt: Jeg kan blive fodboldtræner

Nu er fokus på Islands landshold, som han er landstræner for for tredje gang i karrieren, og Gudmundur er klar til at give hånd til Ulrik Wilbek, hvis de skulle mødes i dag.

- Ja, det tror jeg, og jeg har ingen grund til at tro, at han ikke vil gøre det samme. Faktum er, at jeg personligt ikke havde nogen direkte konflikt med ham, og hvad han formodentlig har gjort bag kulisserne, det er noget, som jeg har været fuldstændig uvidende om, siger Gudmundsson.

- Så ja, jeg tror endda, at jeg ville sætte mig ned med ham og tale sammen. Det er helt meningsløst at have en tvist med ham eller føle sig vred over ting, der er overstået, siger Gudmundsson.

Og den islandske træner er klar til at sætte sig ned med Ulrik Wilbek for at rense luften.

- Helt ærligt så ja. Hvorfor ikke, men jeg ved ikke, om han føler det på samme måde, siger Gudmundsson, der ikke tror, at Wilbek bare vil være ligeglad.

- Nej, det tror jeg ikke, at jeg er enig i, siger Gudmundsson.

Udover OL-guldet med Danmark i 2016 har Gudmundur Gudmundsson også OL-sølv med Island fra 2008, og hans tre-årige kontrakt med Island giver ham altså muligheden for at vinde endnu en OL-medalje i Tokyo i 2020. Senest var Island dog ikke meget værd, da de røg ud allerede i gruppespillet ved januar måneds EM-slutrunde.

Mikkels 'reservefar': Sådan blev han verdens bedste

Pletter på eftermælet: Wilbek gjorde det forbudte

Fem kandidater til jobbet: Men han er favorit som Gudmundurs afløser

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind