Györ vinder Champions League efter gyserfinale

Champions League-finalen måtte i forlænget spilletid, før håndboldkvinderne fra ungarske Györ vandt trofæet.

Foto: AP
Foto: AP

Ungarske Györ vandt søndag kvindernes Champions League-finale 31-30 over HC Vardar fra Makedonien ved Final 4-stævnet i Budapest i Ungarn.

Kampen udviklede sig til noget af en gyser, da holdene skulle ud i forlænget spilletid for at finde en vinder. Stillingen var 26-26 efter 60 minutters spil.

I den forlængede spilletid tog Györ-stjernen Anita Görbicz taktstokken, og hun sørgede hurtigt for, at hendes hold tog føringen, og den gav ungarerne ikke fra sig igen.

Anita Görbicz blev desuden kampens topscorer med syv mål.

Györ har været i CL-finalen fem gange de seneste seks år, og dette års sejr var den tredje af sin slags. De to andre finalesejre kom i hus i 2013 og 2014.

I bronzekampen tidligere på dagen vandt danske Simone Böhme sammen med de rumænske Champions League-mestre fra 2016, CSM Bucuresti, 26-20 over Buducnost fra Montenegro.

På trods af at Simone Böhme og CSM Bucuresti tabte semifinalen, så var der alligevel dansk deltagelse i søndagens finale.

De danske dommere Line Hesseldal og Karina Christiansen fløjtede finalekampen, og dermed blev parret det første danske dommerpar, der dømmer en Champions League-finale i håndbold.

Sølvvinderne fra HC Vardar sendte FC Midtjyllands håndboldvinder ud af turneringen i kvartfinalen. Her sejrede makedonerne samlet med 54-50 efter to tætte kampe mod midtjyderne.

Se også: Ungarsk håndboldgigant henter dansk landsholdsback

Se også: Team Esbjerg må overgive sig til ungarsk storhold i CL

Stine Jørgensen har i syv år dannet par med Jan Ø. Jørgensen. Hver har de gjort en stor karriere inden for deres sport, og tiden til hinanden er derfor knap. (Foto: Claus Bonnesen) Sport og Spil Håndbold-stjernen og ketsjer-kongen: Kærester på distancen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen