Gys, skrig og knæk: To landsholdsspillere i brædderne

Chok i Ikast, da FC Midtjylland åbnede Champions League med storsejr over et Hypo-hold langt fra fordums storhed

Louise måtte ned og smage harpiksgulvet i FCMs storsejr (Foto: Anders Brohus)
Louise måtte ned og smage harpiksgulvet i FCMs storsejr (Foto: Anders Brohus)

IKAST (Ekstra Bladet): Et knæk, et skrig - og et gys!

Hallen i Ikast blev for en stund fuldstændig og ildevarslende stille, da Stine Jørgensen i et skudforsøg blev sendt i brædderne af en kontant Hypo-tackling og længe lå i smerte og våndede sig.

Man skal ikke have sarte nerver, hvis man hedder Klavs Bruun Jørgensen og logisk nok krydser både fingre, tæer og knyster for, at hans landsholdsspillere holder dampen oppe og undgår for mange skadestuer før VM i Herning i december.

Da FCM’s kvinder indledte årets Champions League-kampagne, gik hele to af hans bagspillere i kanvassen – men Stine Jørgensen og Louise Burgaard vendte heldigvis tilbage til kampen mod et overmatchet Hypo Niederösterreich-hold langt fra fordums storhed.

Se også: Topscorer slog til da Aalborg gik kold

Stine Jørgensen blev behandlet på sidelinjen og fik sit venstre knæ tapet op, mens Louise Burgaard mod slutningen af første halvleg fik et smæld over sit venstre håndled i en forsvars-aktion. Begge var i stand til at starte på banen for FCM efter pausen, hvor det for alvor blev lystigt for de forbløffende få tilskuere og fans i det midtjyske håndbold-mekka.

FC Midtjylland og Hypo er havnet i en ond CL-gruppe med ungarske Györ og Jan Pytlicks makedonske milliardærhold fra Vardar Skopje, og cheftræner Helle Thomsen giver på forhånd ikke sit eget mandskab en kinamands chance for at kæmp om de to øverste pladser i puljen.

Derfor var det en direkte duel mellem de to bejlere til tredjepladsen, der også giver videre adgang til det næste gruppespil efter nytår. Og i dét spil kan cifrene i de indbyrdes kampe blive altafgørende. Derfor handlede det ikke kun om at slå Hypo - men også om at gøre det så stort som muligt.

Se også: Klavs Bruun om Grigel: Kampform er et VM-krav

Det lykkedes med al sandsynlighed, da midtjyderne efter 20 tynde minutter i starten af kampen fik styr på forsvaret, de evindelige indspil til stregen og fik sat tacklinger ind på de langsomt spillende østrigere, der efter at have vinket farvel til de sidste af Morten Soubaks brasilianere er et yderst ordinært og alt andet end Hypo-aktivt hold.

Kvinderne fra Wien blev slidt op efter pausen (14-11) i den ene kontra efter den anden, og FCM bør heller ikke komme i problemer i udekampen i november - selv om midtjyderne skal spille i Østrig 48 timer efter en pokalsemifinale mod Team Esbjerg!

7 kommentarer
Vis kommentarer