Annonce:
Annonce:

Håndbold-bombe: Anja Andersen vil være landstræner

Hun sagde definitivt farvel til sporten for to år siden - nu melder Anja Andersen via sin gamle ven, at hun vil tilbage og styre et landshold

Anja Andersen vil være landstræner. Foto: Lars Poulsen
Anja Andersen vil være landstræner. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Håndbold

Anja Andersen troede, hun var helt færdig med håndbold. Faktisk skrev hun om det i en bog, der udkom sidste efterår: ’Det er aldrig for sent at blive den man er’.

Men ironisk nok – og bedst som hun troede, hun havde lagt sporten bag sig – kom hun i tvivl, mens hun skrev de sidste kapitler. I dag melder hun så via sin mangeårige ven og samarbejdspartner i Slagelse, at hun har en kraftig ambition om at vende tilbage til håndbold hurtigst muligt – og helst som landstræner.

- Jeg ser mig selv som landstræner i den nærmeste fremtid, siger Anja Andersen ifølge Bjarne Stenbæk, der om nogen var manden, der fik projektet i Vestsjælland op at stå i sin tid. Det kastede som bekendt ikke mindst tre Champions League-titler af sig i løbet af otte forrygende og turbulente sæsoner.

Bjarne Stenbæk skriver i dag på sin Facebook-profil:

Annonce:

Jeg var i kontakt med min bedste ven, Anja, i dag. Jeg kan ikke hjælpe med mere end at videregive den melding, hun gav mig:

Anja Andersen:
Jeg ser mig selv som landstræner i den nærmeste fremtid.

Da jeg skrev min bog: At blive den man er, gik det op for mig, at jeg skulle tilbage til håndbold og dele mine nye oplevelser og indsigter i det felt - sportens verden - som jeg kom fra.
Akkurat som i en af mine yndlingsbøger Jonathan Livingston Havmåge, som handler om havmågen Jonathan. Jonathan afviger fra sin flok. Han kan ikke indordne sig dens normer, han vil det frie og uafhængige liv. Men efter at have mødt en ny flok, beslutter han på trods af sin ensomme fortid, at tage tilbage til sin gamle flok for at dele sine nye oplevelser og indsigter. Det er hans måde at vise kærlighed på.

Anja Andersen fra tiden som spiller. Foto: Lars Poulsen
Anja Andersen fra tiden som spiller. Foto: Lars Poulsen
 

Anja Andersen har tidligere haft en kort periode i spidsen for Serbien-Montenegro, hvor veninden og Slagelse-profilen Bojana Popovic var en lysende stjerne – og i dag har en lederrolle.

Annonce:

Det kunne være en vej at gå for Anja Andersen, der ellers har kastet sig over ’Pathfinder’, hvor hun er High Perfomance Coach. Hun slap definitivt forbindelsen til håndbold for to år siden, da hun var leder for DHG’s kvinder i 1. division og erklærede dengang, at hun var færdig med håndbold for altid.

Men nu trækker det altså gevaldigt i den gamle cirkushest efter at få lov at styre et hold fra øverste hylde igen.

Spændende!

Nu er jobansøgningen i hvert fald bragt i omløb...

Den tidligere danske landstræner Jan Pytlick har ikke set Anja Andersen i håndboldverdenen de seneste par år, men han hilser hende velkommen tilbage.

- Det lyder spændende. Anja har lavet mange spændende ting, og det vil være godt at få hende tilbage til håndbolden, siger Jan Pytlick til Ekstra Bladet.

- Det vil betyde meget, for Anja har store bedrifter i bagagen og har jo vundet Champions League, så det kunne være spændende, siger Pytlick.

Pytlick kan dog ikke umiddelbart se hende som dansk landstræner.

- Vi har jo en landstræner allerede, siger Pytlick, der ikke vil pege på lande, hvor Andersen vil kunne overtage i 'nærmeste fremtid'.

Annonce:

- Hvis hun har et landstrænerjob på hånden, så er det jo her, hvor hun gerne vil være, siger Pytlick, der senest har været ekspert hos TV2, men nu har kvittet jobbet for udelukkende at koncentrere sig om cheftræner i Odense Håndbold.

Ekstra Bladet har foreløbig forgæves forsøgt at få en kommentar fra generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen.

Anja Andersen som Slagelse-træner. Foto: Lars Poulsen
Anja Andersen som Slagelse-træner. Foto: Lars Poulsen
 

Håndbold-chok: 55-årig OL-vinder i vanvittigt comeback

Her skal Mikkel Hansen spille om fem uger

Pis-dom: Hun fik en liter urin i håret - nu er synderen straffet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: