Håndbold-darling afslører bizart ritual: Spillede altid i samme bh

Rikke Hørlykke følte sig bedst tilpas med at spille i den samme bh, fortæller hun i et nyt interview

Det er alment kendt, at mange sportsstjerner har de mærkeligste ritualer før, under og efter kampe.

Det var ikke anderledes for den tidligere danske storspiller Rikke Hørlykke, som i mange var en kæmpe profil på det kvindelandshold, der blandt andet løftede EM-guld i 2002.

I et interview med BT fortæller hun nemlig, at der skulle gøres nogle bestemte ting før kampene for at hjælpe nervøsiteten lidt på vej.

Se også: Håndboldstjerne voksede op med sæd i køleskabet

Altid samme bh
I løbet af karrieren nåede den i dag 42-årige playmaker at spille 125 landskampe og scorede 234 mål. På klubplan havde hun størst succes på et altvindende Slagelse-hold, der med Anja Andersen i spidsen, hev både danske mesterskaber og Champions League-titler i land.

Og siden debuten på det danske landshold i år 2000 og frem til karrierestoppet i 2006 har specielt en ting fulgt hende under kampene, fortæller hun i interviewet:

- Jeg kan selv huske, at jeg havde sådan nogle ting, især de perioder, hvor jeg var en smule usikker på, hvad der skulle ske, fortæller Rikke Hørlykke til BT og fortsætter:

- Så havde jeg en ide om, at hvis jeg lavede de samme opvarmningsøvelser, bandt snørebåndene i den rigtige rækkefølge, eller havde den samme sports-bh på, så skulle det hele nok gå.

Håndbold-darlingen forklarer videre, at netop de faste ritualer var med til at gøre hende klar til kamp.

- Jeg behøvede ikke at koncentrere mig mere om de ting, for det var ligesom i orden, siger Rikke Hørlykke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2007 dansede Rikke Hørlykke sig ind i hjerterne på danskerne i underholdningsprogrammet 'Vild med dans'. Foto: Ritzau Scanpix/Bjørn Stig Hansen
I 2007 dansede Rikke Hørlykke sig ind i hjerterne på danskerne i underholdningsprogrammet 'Vild med dans'. Foto: Ritzau Scanpix/Bjørn Stig Hansen

Forvandlet til dansemus
Ni år efter, at Rikke Hørlykke indstillede karrieren, vendte hun kort tilbage for at gøre comeback på håndboldbanen i 2015. Her spillede hun en enkelt sæson for den daværende 2. divisionsklub Virum-Sorgenfri, der skulle have hjælp fra den rutinerede landsholdskæmpe med at rykke op i 1. division.

Men allerede året efter, at hun oprindeligt lagde både sko og sports-bh'en på hylden, viste hun sig fra sin bedste side i TV2-progammet 'Vild med dans'.

To uger i træk blev Rikke Hørlykke og Partneren Mads Vad reddet af seernes stemmer, efter at dommerpanelet ellers havde dømt dem ude for øjnene af de vilde horder, der hver fredag trofast sidder klinet til skærmen. Men semifinalen blev endestationen for den populære håndboldspiller, som sidenhen har levet en tilbagetrukken rolle væk mediernes søgelys. 

Rikke Hørlykke danner til dagligt par uden for både håndboldbanen og dansegulvet med den nuværende træner for kvindernes håndboldlandshold, Klavs Bruun Jørgensen.

Se også: Rikke Hørlykke favorit i 'Vild med Dans'

Danske kendte - 2. nov. 2007 - kl. 11:59 Fra håndboldspiller til dansediva

Rikke Hørlykke fik for første gang for alvor brugt sit temperament og overlegne fysik til sin fordel. (Foto: Kristian Linnemann) TV - 9. nov. 2007 - kl. 21:36 Farvel Rikke

  TV - 29. okt. 2015 - kl. 16:54 Håndhold-stjerne afslører: Bagstiv til landsholdsdebut

32 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere