Håndbold-skandalen: Hele Danmark er enige med os

Få timer før sidste spillerunde er der kaos i håndbold-Danmark, men hos Skive er man glade for, at den rigtige dom faldt, selvom det var i sidste øjeblik

Hør håndboldtræner Lars Rasmussens kommentar til hele situationen her

Der er kæmpe kaos i dansk herrehåndbold.

I aften er der sidste runde i mændendes håndboldliga, men sidst på eftermiddagen kom det frem, at storklubben KIF Kolding København får fratrukket fem point for at have brugt træner Carlos Ortega uden at have hans tilladelse på plads.

Det betyder samtidig, at SønderjyskE, Mors-Thy og Skive får tilført ekstra point, og for sidstnævnte har det største betydning, da det betyder, at de pludselig kan indhente Nordsjælland Håndbold og undgå nedrykning.

- Vi har lige kort vendt situationen, og vi glæder os over, at vi har nogle regler, som alle skal efterleve. Alt andet ville være noget være rod. Rent principielt bør der være regler, som alle skal overholde, siger Skive-formand Mogens Garder til Ekstra Bladet.

KIF Kolding København bliver straffet, og det vender op og ned på det hele før aftenens afsluttende runde i håndboldligaen (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold - 23. mar. 2016 - kl. 16:21 Kæmpe skandale: Storhold straffes før sidste runde

Carlos Ortega er den ulovlige træner, der har ændret hele ligaen (Foto: All OVer Press)
Carlos Ortega er den ulovlige træner, der har ændret hele ligaen (Foto: All OVer Press)
 

Hos Skive har man næsten ikke turdet håbe på, at denne udvikling i sagen ville ske.

- Det virkede usandsynligt, at fejlen ville blive rettet på grund af de store konsekvenser, som det ville få. På den anden side kan man ikke bare tilsidesætte reglerne. Tænkte man logisk, så burde det falde ud til vores fordel, som det er sket, siger Garder.

- Træneren er en del af det, der foregår på banen, og det tror jeg, at det meste af håndbold-Danmark er enig med os i, siger Garder.

Hos Nordsjælland Håndbold peger træner Ian Marko Fog på, at pointene skal afgøres på banen, men I skive mener man altså, at træneren er en del af spillet på banen.

- Vi havde godt fat i Kolding i vores kamp mod dem. Træneren tog en timeout, og så kom Kolding et par mål foran. Træneren er en del del af det, der foregår på banen, og så er den ikke længere, siger Garder.

- Hvis træneren undervejs i kampen brokker sig til to minutter, så er det jo heller ikke træneren, der afsoner, men en spiller der får straffen. I alle andre sammenhænge er træneren altså en del af det, der foregår på banen, siger Garder.

KIF Kolding København har brugt ulovlig træner, og det får konsekvenser for hele ligaen (Foto: Philip Davali)
KIF Kolding København har brugt ulovlig træner, og det får konsekvenser for hele ligaen (Foto: Philip Davali)
 

Skive-formanden erkender, at timingen på afgørelsen langt fra er optimal, da den kommer få timer før sidste spillerunde.

- Jeg kan sagtens sætte mig i Nordsjællands sted. Det kunne være lige omvendt, og så ville vi have siddet med en bitter smag i munden, men der må man træde et skridt tilbage og se på, om det her er en rigtig eller forkert afgørelse, siger Garder.

- Og igen - der findes altså ikke mange i håndbold-Danmark, der kan være uenige i, at træneren er en del af det, der foregår på banen, og dermed kan resultatet ikke diskuteres, siger Garder.

Skive-formanden gør opmærksom på, at den straf, der nu er kommet til KIF Kolding København, var den straf, som DHF i første omgang ønskede, men så lavede appeludvalget det om til en bødestraf.

At Skive pludselig har fået en ny chance for at overleve i landets bedste håndboldrække er ikke lig med overlevelse. Klokken 19.30 kræves sejr mod HC Midtjylland, mens Nordsjælland skal tabe hos Skjern.

58 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere