Håndbold-succes: To danskere i finalen

Kvindeligt dansk dommerpar skal dømme EM-finalen i Paris på søndag – deres tredje store finale på blot halvandet år

Line Hesseldal Hansen til venstre og makkeren Karina Christiansen skal dømme EM-finalen søndag i Paris. Deres tredje store finale på halvandet år. Foto: Olivia Loftlund
Line Hesseldal Hansen til venstre og makkeren Karina Christiansen skal dømme EM-finalen søndag i Paris. Deres tredje store finale på halvandet år. Foto: Olivia Loftlund

Den enes død, den andens brød!

Det danske kvindelandshold kiksede fælt i tre brutale EM-kampe og tabte stort til Serbien, Frankrig og Rusland. Dermed var top fire for længst et overstået kapitel, da holdet i den sidste kamp mod Montenegro rejste sig – men alligevel kun drev det til en samlet plads som nummer otte ved slutrunden.

Men der kommer danskere i aktion søndag eftermiddag i Paris. Karina Christiansen og Line Hesseldal Hansen har nemlig fået besked om, at de er sat på som dommerpar i finalen, der spilles søndag kl. 17.

- Vi har været godt tilfredse med vores indsats hidtil i EM, men man kan jo altid foretage små justeringer for at komme endnu tættere på sit topniveau. Men vi havde nu ikke regnet med, vi skulle have en finale denne gang – det er vores tredje på bare halvandet år, siger Karina Christiansen med Line Hesseldal ombord på medhør over telefonen.

Det danske dommerpar dømte også VM-finalen sidste år i Tyskland og har tidligere i 2017 dømt Champions League-finalen i Budapest. Dette EM er det relativt nye pars blot tredje slutrunde for landshold.

Det danske par har hidtil i turneringen dømt tre kampe mellem Rumænien og Tjekkiet, Holland og Kroatien og Ungarn mod Norge.

Parret har rakket Frankrig rundt og skiftet adresse fem gange. De danske dommere er nu i Paris, hvor de i dag ser samtlige tre kampe live i hallen og derefter begynder at forberede sig på de to hold, de skal dømme i finalen. Bedømt på formen burde det blive de franske værter mod Rusland.

- Vi gør, som vi har gjort op til de andre finaler: Vi flytter på værelse sammen, selv om vi har to dobbeltværelser, og nu skal der pyntes lidt op til jul.

- Det er dejligt med hjemlig hygge, lidt god musik og en god bog, ind imellem vi snakker om den opgave, vi skal løse. Vi har nok ikke helt fattet, at vi har fået den sidste EM-kamp, men mon ikke det kommer til os i løbet af lørdag, siger de samstemmende fra det parisiske hotelværelse.

Se også: Landsholdsstjernens højgravide kæreste raser over Riget: - Det er jo så sindssygt

Klavs Bruun Jørgensen gemmer ansigtet i hænderne til slut. Foto: Lars Poulsen Håndbold - 12. dec. 2018 - kl. 13:30 Er det her det, forbundet betaler 1,6 mio. kr. for om året?

Se også: Klavs Bruun er stolt over sine spillere

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere