Håndbolddirektør tager afstand: Qatar skulle aldrig have haft VM

Spillerforeningens Michael Sahl Hansen tager skarpt afstand fra den lille ørkenstat og bakkes op af Bo Spellerberg

(Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

DOHA (Ekstra Bladet): Først gik de svenske landsholdsspillere på banen og kritiserede i skarpe vendinger forholdene i Qatar, hvor menneskerettighederne bliver trådt under fode, hvor kvinder undertrykkes og hvor 1,4 millioner migrantarbejdere lever under slavelignende forhold. Nu følger danskerne trop.

Danmark vælger 16: Her er den vragede

Direktør for håndboldspillerforeningen Michael Sahl Hansen siger til Ekstra Bladet, at Qatar aldrig skulle have haft VM.

– Og jeg håber, at de mange skriverier om forholdene i Qatar op til VM-slutrunden er med til at vise, at man ikke skal afholde mesterskaber i den slags slyngelstater.

Michael Sahl Hansen sidder også i Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse, som har valgt at afholde et bestyrelsesmøde med påhæng under VM i Qatar. Sahl Hansen har meldt afbud til rejsen, fordi kan ikke kan forlige sig med forholdene i den lille ørkenstat.

Wilbek i skarp kritik af VM-arrangører

– Vores mål er at få de her sager på den politiske dagsorden, ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Fremover skal der stilles krav og opstilles kriterier for de lande, der vil afholde internationale mesterskaber.

– Vi er begyndt at holde den slags møder i den internationale spillerforening. Vi har også holdt møder med Det Europæiske Håndboldforbund, og vi har i god tid inden slutrunden orienteret anførerne fra de nordiske lande om forholdene i Qatar og om vores holdning til landets overtrædelse af menneskerettighederne, siger Sahl Hansen.

Han har ikke villet presse spillerne til at gå offentligt ud med kritik af Qatar, men har har sagt, at de må ytre sig om forholdene så meget, som de har lyst.

 

Hidtil har de danske spillere været tilbageholdende, men landsholdets veteran, 35-årige Bo Spellerberg, tager gerne ordet. Han sidder også i spillerforeningens bestyrelse og har fulgt med i udviklingen i Qatar.

– Vi har valgt at lade det være op til den enkelte på landsholdet, om han vil udtale sig. Selv har jeg det sådan, at jeg tager afstand fra det, vi har hørt om forholdene i Qatar.

Spellerberg har før vundet guld i Qatar

– Jeg så gerne, at det her også kommer på den politiske dagsorden, at kulturministeren og forbundene også tager fat i sagen. Håbet er, at vi fremadrettet får opstillet kriterier for de lande, som vil afvikle internationale mesterskaber. Det ville være fedt, hvis alle levede op til almindelige standarder.

– Når vi så alligevel er her, kan det ses som en stiltiende accept af forholdene, og personligt mener jeg, at man ikke skulle havde afholdt VM her.

– Men ved at være her får vi mulighed for at sætte fokus på problemerne, og så kan vi håbe, at tingene ændrer sig, så der fremover bliver stillet klare krav til arrangørerne, siger Bo Spellerberg.

VM-værter løn-amok: Se de ufattelige summer

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+