Håndboldens sex-aktivist kan komme i alvorlige problemer

Ringkøbing-spilleren Linnéa Claeson er kendt for at hænge sexistiske forfølgere ud på nettet - men hun bevæger sig i en gråzone og kan blive straffet for det, påpeger jura-lektor

Linnéa Claeson hænger klamme mænd ud på sin instagram-profil, der har 264.000 følgere. Foto: All Over Press
Linnéa Claeson hænger klamme mænd ud på sin instagram-profil, der har 264.000 følgere. Foto: All Over Press

Penis-billeder og tilbud om eller opfordring til sex - og efterfølgende trusler, når tilbuddet bliver afvist - er hverdag for den svenske håndboldspiller Linnéa Claeson.

Det har det været de seneste ti år, og den 25-årige Ringkøbing-spiller er blevet så træt af det, at hun lægger beskeder og billeder op på sin instagramprofil Assholeonline. Eller også videresender hun dem til afsenderens venner og familier på de sociale medier.

- Nogle gange fortæller jeg forældrene det, hvis deres teenage-drenge har skrevet nedladende ting. Andre gange poster jeg voksne mænds 'dick pics' på deres Facebook-væg, så alle deres venner kan se, hvad det er for noget, de sender til fremmede kvinder, har hun fortalt til Ekstra Bladet.

Foto: Ringkøbing Håndbold
Foto: Ringkøbing Håndbold
 

Men selv om hun altid slører identiteten, når hun viderebringer de ofte meget voldsomme og grænseoverskridende beskeder, så kan det risikere at ramme hende selv.

Det forklarer lektor i jura ved Syddansk Universitet Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen til TV2 Midtvest.

- Det er svært at sige entydigt, om det er omfattet af noget strafbart at offentliggøre private billeder på vedkommendes Facebook-profiler. Det er en gråzone, men det er ikke utænkeligt, at det kunne ende i en straffesag.

- Hun bør være forsigtig med at lægge billeder op, for det udfordrer gældende ret, siger Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen.

Mulle for fuld damp i Roskilde, hvor det hele på sin vis startede. Foto: /ritzau/Jonas Olufson Håndbold Mulles frygt: Tror de, jeg kigger på deres bryster?

Han refererer til straffelovens § 264d, der påpeger, at man risikerer en bøde eller fængsel op til seks måneder, hvis man videregiver personlige billeder.

Linnéa Claeson, der selv har læst jura ved Stockholms Universitet, ved, at hendes handlinger kan diskuteres.

- Selvfølgelig er det kontroversielt at hænge andre ud på de sociale medier, men mændene gør jo nøjagtigt det samme - de håber bare, deres ydmygelser kan foregå i hemmelighed. Det er både unge og gamle fra alle mulige forskellige samfundslag, der tager sig ret til at behandle kvinder så nederdrægtigt, har hun tidligere forklaret i et interview med Ekstra Bladet.

25-årige Linnéa Claeson kommer til Ringkøbing Håndbold fra svenske Skuru. Foto: Ringkøbing Håndbold Håndbold Hænger liderlige mænd ud på nettet: Nu kommer hun til Danmark

Verden på vrangen Ældre mand ville chatte med Linnea: Hun hyldes for sit svar

141 kommentarer
Vis kommentarer