Håndboldens skandaleaften: Her er overblikket

Efter en aften med totalt kaos i håndbold-Danmark er slutspils-grupperne opdelt, men KIF Kolding København kan appellere sig til flere point og ny gruppe

TV: Lars Rasmussen kalder skandaleaftenen for pinlig

Onsdag var kæmpe kaos-dag i dansk herrehåndbold, da KIF Kolding København få timer før sidste spillerunde i ligaen blev fratrukket fem point for brug af træner Carlos Ortega uden at have hans tilladelse på plads.

Det betød, at der blev rykket fuldstændig rundt på stillingen inden sidste runde, og blandt andet havde Skive chancen for at undgå den nedrykning, der ellers allerede var en kendsgerning.

Skive viste sig dog alt for svage i aftenens kamp mod HC Midtjylland og tabte 16-27, og dermed rykker klubben definitivt ud af ligaen.

Dermed har Nordsjælland Håndbold undgået den direkte nedrykning, som de også selv sikrede sig imod ved at vinde 30-23 hos Skjern.

Aftenens resultater betød, at følgende otte hold nu er fordelt i to grupper og er holdene, der skal kæmpe om DM-guldet.

PULJE 1
2p - Team Tvis Holstebro
1p - Bjerringbro/Silkeborg
0p - KIF Kolding København
0p - SønderjyskE

PULJE 2
2p - Århus 
1p - Skjern
0p - GOG
0p - Aalborg

SOMMERFERIE
Skanderborg
Mors-Thy
Ribe-Esbjerg

NEDRYKNINGSSPIL
Nordsjælland og HC Midtjylland

DIREKTE NEDRYKNING
Skive fH

Lasse Boesen forklarer, hvorfor KIF Kolding København vil appellere (Foto: Lars Poulsen)
Lasse Boesen forklarer, hvorfor KIF Kolding København vil appellere (Foto: Lars Poulsen)

Lasse Boesen fortæller, at KIF Kolding Københavns juridiske afdeling, tror på, at dagens dom kan omstødes (Foto: Lars Poulsen) Håndbold - 23. mar. 2016 - kl. 19:28 Ny udvikling: Vil ændre afgørelse i håndbold-kaos

KIF Kolding Københavns brug af ulovlig træner har medført store konsekvenser få timer før sidste spillerunde (Foto: Philip Davali) Håndbold - 23. mar. 2016 - kl. 17:28 Håndbold-skandalen: Hele Danmark er enige med os

KIF Kolding København bliver straffet, og det vender op og ned på det hele før aftenens afsluttende runde i håndboldligaen (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold - 23. mar. 2016 - kl. 16:21 Kæmpe skandale: Storhold straffes før sidste runde

KIF Kolding København kommer over til slutspillet med nul point, men måske får de tildelt flere point, inden slutspillet starter, for klubben meldte tidligere på aftenen ud, at de ville appellere dommen.

- Der er ikke tvivl om, at vi stadig er uenige, og vi appellerer også igen, sagde sportschef Lasse Boesen onsdag aften inden kampen til TV2 Sport.

Og KIF Kolding København er sikre på, at de har en god sag, selvom de tidligere har tabt sagen. Det skyldes én ting.

- Vores juridiske rådgivning. Dem har vi omkring os, og dem står vi indenfor og bruger i alt. De rådgiver os til at sige, at sagen ikke er slut endnu, lød det fra Boesen.

Tidligt på aftenen var Skive ellers meget tilfredse med, at KIF Kolding København mistede point til blandt andre Skive.

- Vi har lige kort vendt situationen, og vi glæder os over, at vi har nogle regler, som alle skal efterleve. Alt andet ville være noget være rod. Rent principielt bør der være regler, som alle skal overholde, lød det fra Skive-formand Mogens Garder til Ekstra Bladet.

- Det virkede usandsynligt, at fejlen ville blive rettet på grund af de store konsekvenser, som det ville få. På den anden side kan man ikke bare tilsidesætte reglerne. Tænkte man logisk, så burde det falde ud til vores fordel, som det er sket, fortalte Garder.

- Træneren er en del af det, der foregår på banen, og det tror jeg, at det meste af håndbold-Danmark er enig med os i, forklarede Garder.

For Skive blev de ekstra point ligegyldige, da man med kæmpenederlaget til HC Midtjylland spiller i næstbedste række i næste sæson uanset udfaldet af ankesagen. For KIF Kolding København kan anken imidlertid betyde flere point med over i slutspillet, ligesom det kan betyde skift i forhold til, hvem der er i gruppe med hvem.

Dagens positive håndbold-nyhed - Niklas Landin SCORER igen:

15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere