Håndboldkvinder tager ventet storsejr i ligegyldig kamp

Danmark vandt for første gang i 2016, da Uruguay i en kamp uden betydning blev tævet med 38-17.

Mulle og co. fik endelig en sejr. (Foto: Jens Dresling)
Mulle og co. fik endelig en sejr. (Foto: Jens Dresling)

En fæl stime på fem nederlag i træk er stoppet, og det er formentlig det vigtigste, der kan konkluderes efter håndboldkvindernes 38-17-sejr over Uruguay søndag aften.

Alt andet end en komfortabel dansk sejr havde også været den ultimative ydmygelse oven på en weekend, der har været hård ved kvindelandsholdets selvforståelse.

Både Danmark og Uruguay havde på forhånd udspillet deres rolle i kampen om OL-billetterne, og derfor betød kampen lige præcis ingenting i det store billede.

Se også: Wilbek slår fast: Klavs Bruun forbliver landstræner

Det lagde assisterende landstræner Søren Herskind heller ikke skjul på, da han på forhånd kaldte opgøret en fin mulighed for at give spilletid til de folk, der ikke havde været meget i aktion.

- Det er ikke ligefrem glæde og selvtillid, der lyser ud af spillerne, sagde Herskind, og så var tonen slået an til en meget lidt ophidsende håndboldkamp spillet for næsten tomme tribuner i Aarhus.

Til tider var der så stille i Ceres Arena, at man kunne høre spillerne småpludre med hinanden på banen, men de standhaftige tilskuere, der trods alt var mødt frem, fik i det mindste den forventede, klare danske sejr over den sydamerikanske håndbold-miniput.

Spillere et godt stykke ude i landsholdets periferi fik lov at brillere på den billige baggrund, og målvogter Sandra Toft indledte med at holde sit bur rent i 11 minutter og 14 sekunder.

Klavs Bruun Jørgensen formåede ikke at få de danske håndboldkvinder med til OL i Rio. (Foto: Jens Dresling) Håndbold - 20. mar. 2016 - kl. 13:38 Klavs Bruun efterlyser vinderkultur i dansk idræt

De små uruguayanere havde hverken fysik eller skudstyrke til at udgøre en udfordring for det danske forsvar, og derfor var der masser af mulighed for at praktisere det kontraspil, der havde været totalt fraværende i de første to kampe.

Nye navne som Mia Biltoft, Mia Rej, Kathrine Heindahl og Anne Cecilie Dornonville de la Cour scorede med største lethed, mens landstræner Klavs Bruun Jørgensen ganske afslappet og tilbagelænet betragtede sceneriet fra den danske udskiftningsbænk.

Det var en OL-kvalifikationskamp, der blev betragtet som en træningskamp, men i virkeligheden kunne det knapt nok kaldes en kamp.

Klavs Bruun Jørgensen, der skal i gang med en genrejsning af landsholdet frem mod EM i Sverige i december, kan næppe have fået meget brugbart ud af de 60 minutter, men landsholdets første sejr i 2016 pynter da i statistikkerne.

Næste gang, Bruun Jørgensen sender sine tropper i kamp, bliver i begyndelsen af juni, hvor Danmark skal sikre sig EM-billetten i to kampe mod Tyrkiet og Portugal.

Se også: Dansk forsvarskæmpe overvejer landsholdsstop

Se også: Dansk forsvarskæmpe overvejer landsholdsstop Se også: Se karaktererne: To dumper efter stor OL-nedtur

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere