Annonce:
Annonce:

Håndboldstjerne efter hjernerystelse: Jeg frygter kontanthjælp

Serbisk fløjspiller blev ved med at skyde Søs Søby i hovedet - målvogteren håber stadig, hun kan vende tilbage til håndboldbanen og kæmpe for en OL-billet

Søs Søby blev allerede i første halvleg ramt hårdt af en brasiliansk underhånd. Tidligere har en serbisk fløj ramt hende otte-ti gange i hovedet i samme kamp! (Polfoto)
Søs Søby blev allerede i første halvleg ramt hårdt af en brasiliansk underhånd. Tidligere har en serbisk fløj ramt hende otte-ti gange i hovedet i samme kamp! (Polfoto)
Annonce:
Følg Håndbold

Søs Søby er fast besluttet på at stille sig ind i håndboldmålet igen, hvis – eller når – hun bliver klar igen efter den kraftige hjernerystelse, hun pådrog sig for otte måneder siden i en landskamp mod Brasilien.

- Folk spørger mig jo hele tiden om det og siger, at ’du skal fand’me da aldrig ind i en hal igen!’ Det er svært, men jeg kan bare ikke opgive min karriere, hvis jeg kommer mig fuldstændig. Jeg har ambitioner, er kun 24 – og der er et landshold og et OL næste sommer, jeg vil gøre meget for at komme med til, siger målvogteren.

Hun fortæller, at hun masser af gange er blevet ramt – og ramt hårdt – i hovedet.

Søs brugte 60.000 kr. på sin hjerne

Annonce:

- Jeg havde selv glemt det, og det har mange andre vist også, men i den samme kamp mod Brasilien tyrer en af deres spillere en underhånd direkte i smasken på mig allerede i første halvleg. Og jeg har tidligere med ungdomslandsholdet oplevet en serbisk fløjspiller, der otte-ti gange ramte mig i hovedet, når hun gik fra fløjen. Det er så mange gange, at det næsten ikke kan være uheld det hele, fortæller Søs Søby.

- Jeg går ikke ud fra, at folk gør den slags af ondskab. Men jeg ved jo også udmærket, at skytter nogle gange tyr til at skræmme en keeper ved at skyde tæt på – eller måske decideret ramme – ansigtet, siger målmanden, der kender den risiko, hun i givet fald løber.

- Jeg kan ikke vide, om en modspiller vælger at skræmme mig. Jeg går ikke ud fra, at folk er sådan, men sandheden er jo, at det aldrig bliver straffet. Det burde skud til hovedet blive. Minimum med advarsler eller udvisninger, mener Søs Søby.

- Jeg er dog helt sikker på, at jeg under alle omstændigheder vil bruge hjelm, når jeg forhåbentlig vender tilbage, fastslår hun.

Landsholdsprofil efter hjernerystelse: Tæt på at stoppe

Annonce:

10-15 procent af alle hjernerystelser medfører varige men, og det bekymrer naturligvis Søs Søby, at hun otte måneder efter ulykken stadig har hovedpine og skal drosle alvorligt ned på læsning og tv-kigning.

- Den hjernerystelse har bare smadret det hele, og hvis jeg om fire-fem måneder ikke har fået det mærkbart bedre, kan det blive svært. Et er at opgive håndbold, men jeg har jo heller ikke  fuldført en udddannelse endnu og kan ende på kontanthjælp, siger den 24-årige nordjyde, der har en drøm om at læse retorik på universitetet. Hvis hovedet kan holde til det.

- Jeg kender en ung ishockeyspiller, der har måttet opgive sin sport og nu lever af kontanthjælp. Det er den skæbne, jeg er bange for, for så bliver man dobbelt ramt: Både menneskeligt og økonomisk, siger Søs Søby.

Målvogter opgiver EM-drøm efter årets redning

Annonce:

Hun kender også alt til den tidligere landsholdsmålmand Sune Agerschou, der for fem år siden måtte opgive karrieren og siden har fået afslag i både Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen, så han end ikke kan få udbetalt en sum fra sin egen ulykkesforsikring.

- Det er jo vanvittigt og må laves om. Bare fordi, man ikke kan se noget på en scanning, kan folk jo have det forfærdeligt. Det ved jeg alt om, og det er da helt barokt, hvis ofre ikke kan få del i deres egen forsikring eller fra den, men er omfattet af via landsholdet, siger hun.

Søs Søby skal selv tjekkes, når der er gået et år efter hendes ulykke.

Toft ramt i hovedet syv gange: Stadig hårdt ramt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: