Annonce:
Annonce:

Håndboldstjerne fik advarsel efter klage over abelyde

Den franske håndboldstjerne Allison Pineau blev udsat for skandaløs behandling i den rumænske liga

Allison Pineau fik gult kort, da hun beklagede sig over racistiske tilråb (Foto: Lars Poulsen)
Allison Pineau fik gult kort, da hun beklagede sig over racistiske tilråb (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

Det hører desværre ikke til sjældenhederne, at sportsfolk bliver udsat for racisme fra tilskuerpladserne.

Særligt i Syd- og Østeuropa kan omfanget være omfattende og det er tilsyneladende ikke alle, der ser hetzen mod mørklødede personer som et problem.

Humørbomben Mensah: Jeg er Sorteper

I hvert fald mødte den franske landsholdsspiller i håndbold Allison Pineau ikke den store forståelse fra kampens officials, da hun blev forfulgt med abelyde af tilskuere under en kamp i den rumænske liga.  De valgte nemlig helt uforståeligt at stikke hende en advarsel, da hun klagede over abelyde fra tribunen.

På sin Facebook-profil beklager hun sig over den groteske opførsel, der fandt sted under opgøret mellem HC Zalău og Pineaus klub HCM Baia Mare.

Annonce:

- Ingen kommentarer til dette rod. Det er sådan, en del af Rumænien viser mangel på respekt. Jeg vil aldrig være enig i denne attitude og adfærd, skriver den fortørnede franske kvinde og fortsætter:

- Jeg er brun og jeg er stolt af det. Måske glemmer I, at jeg repræsenterer et rumænsk hold i jeres eget land. Hvis I ikke ved, hvordan I skal sætte pris på det, så husk, at når kampen er slut, er jeg høflig overfor jer alle. Jeg stopper og siger ja til at få taget billeder og så videre. Hvis I ikke respekterer mig, så har jeg intet at gøre her. Jeg vil aldrig lade nogen knække mig. Og slet ikke omkring min baggrund, skriver den forurettede franske kvinde.

Bøsserøvs-sagen: Disse tre ting gør man bare IKKE

Ifølge det rumænske medie prosport.ro kom det til håndgemæng efter, at Zalău-fansene gentagne gange havde chikaneret Allison Pineau med abelyde. Også Pineaus brasilianske holdkammerat Alexandra do Nascimento blev angiveligt chikaneret.

Annonce:

Og der var tilsyneladende ikke den store opbakning fra dommerbordet. Ifølge brugere på håndboldsitet handball123.com fik Pineau nemlig en advarsel, da hun stærkt oprevet klagede over de forhold, der blev spillet under.

HCM Baia Mare har besluttet at indsende en officiel klage over kampafviklingen.

Krisemøde efter nazi-kommentarer til EM

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: