Han er Danmarks største stjerne, men: Vi kan også vinde EM uden Mikkel!

Danmark vandt Golden League uden Mikkel Hansen – men kan vi også vinde EM uden stjernen? Her får du tre svar

Ekstra Bladets reporter interviewer sportskommentator Jan Jensen om Danmarks chancer ved EM i Kroatien og ikke mindst aftenens kamp mod Ungarn. TV: Lars Poulsen

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet): De beviste det i Paris. Et dansk landshold med en skarpladt offensiv kan også slå Frankrig på den trikolorefarvede hjemmebane i Bercy – UDEN Mikkel Hansen.

Morten Olsen satte ord på et døgn efter triumfen:

- Jeg er mest glad for, at vi fik vist, vi kan spille fin håndbold, selv om Mikkel ikke er der. Der er så mange, der og bekymrer sig og siger: Hvad nu, hvis han ikke er der? Det er rart for os andre at vise, vi kan træde til, og vi er dygtige alle sammen. Men selvfølgelig vil vi da helst have ham med!

De ord står han ved, manden fra Hannover!

Morten Olsen var fantastisk glad for sejren i Paris, fordi den beviste, at holdet også kan uden Mikkel Hansen - dermed ikke sagt, at han ikke bliver en mærkbar forstærkning af Golden League-mandskabet, når EM starter i aften. Foto: Lars Poulsen
Morten Olsen var fantastisk glad for sejren i Paris, fordi den beviste, at holdet også kan uden Mikkel Hansen - dermed ikke sagt, at han ikke bliver en mærkbar forstærkning af Golden League-mandskabet, når EM starter i aften. Foto: Lars Poulsen

- Der er ingen tvivl om, at Mikkel er en rigtigt dygtig spiller, ja en fantastisk spiller, men det er jo ikke sådan, at hvis vi spiller med Damgaard og Lauge, der begge har gjort et kæmpe job i Bundesligaen, så falder niveauet så meget, at det bliver kritisk. Jeg synes stadig, at vi sagtens kan klare os, selv hvis Mikkel ikke kunne spille.

- Det virker som om, I spiller hurtigere angrebsspil uden Mikkel?

- Ja. Man kan sige, at Mikkel måske ikke er holdets bedste i mand-mand spillet – der har vi nok nogen, der er lidt bedre på det område. Så selvfølgelig bliver spillet lagt en lille smule om, når Mikkel spiller venstre back, fordi han er en anden type spiller. Men alt er tilpasset efter, hvem der aktuelt er inde, hvilket giver en masse variation og gør det svært for modstanderne at læse, hvad vi gør, siger Morten Olsen.

- Er du enig i, at I stiller med en bredere offensiv denne gang?

- Det tror jeg helt klart. Sidste år var der en del skader og småskavanker allerede fra start. Lauge var slet ikke med, jeg havde en lægskade, der sprang op i kamp to og hæmmede mig derfra, og Mensah fik en fiber i ryggen, der tvang ham ud. Det er jo alene tre bagspillere, der kommer til at være med i bagkæden denne gang. Alene det siger, at vi har en bredere trup fra start.

- Er det irriterende, at der er så meget fokus på Mikkel, når I nu er et hold?

- Fokus er altid på den bedste spiller, og Mikkel ER den bedste. Han er dygtig og fin til at håndtere det – og så kan vi andre gå lidt under radaren engang imellem, hæhæ.

Niklas Landin og kammeraterne er glade for, at Mikkel Hansen tilfører holdet noget helt ekstraordinært. Foto: Lars Poulsen
Niklas Landin og kammeraterne er glade for, at Mikkel Hansen tilfører holdet noget helt ekstraordinært. Foto: Lars Poulsen

Kaptajn Landin:

- Er I blevet mindre afhængige af Mikkel?

- Øh, det ved jeg ikke. Vi ved alle, hvad Mikkel står for, og han er en af de bedste i verden, når han spiller op til sit bedste. Vi er stadig afhængige af ham, og han er en vigtig spiller for os, og der er stor respekt for ham. Mikkel kan man ikke bare undvære i en hel turnering, men de andre har helt klart grebet chancen under Golden League. De tre lidt mindre spillere har også vist, at vi kan spille ekstremt hurtigt uden Mikkel.

- Rasmus Lauge driver jo pt. Flensburgs hold og er stor garant for de mange sejre, fordi han spiller stort – også i Champions League. Han er en international topspiller, roser anføreren.

- Træning er én ting, kampe noget andet, og på den måde glæder jeg mit til at se Mikkel mod Ungarn. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at han nok skal være dér, hvor han skal være! Han brænder for at levere på højeste niveau, og det, at han ikke har spillet så meget i sin klub på det sidste, betyder jo, at han er frisk for os.

Rasmus Lauge er i kanonform og manden, der mere end nogen anden driver Flensburg i Bundesligaen, roser Niklas Landin. Foto: Lars Poulsen
Rasmus Lauge er i kanonform og manden, der mere end nogen anden driver Flensburg i Bundesligaen, roser Niklas Landin. Foto: Lars Poulsen

Rasmus Lauge:

- Det er jo rart, at et hold ikke afhænger af én spiller, men det er klart, at Mikkel får en kæmpe rolle. Han er en fantastisk spiller, og vi får brug for ham – men vi får også brug for spillerne fra nummer 12 til 17, siger Rasmus League.

Flensburg-spilleren var ikke med sidste år, men fornemmer, at spillerne denne gang hver især har ramt en fin top:

- Vi er mange, der kommer med følelsen af, at vi har ramt den bedste form op til en slutrunde.

- Er I mindre afhængige af Mikkel end før?

- Det ved jeg sgu ikke. Vi er lige så afhængige af Mikkel, som vi altid har været, men vi er også lige så afhængige af ham, der står ved siden af!

Pas på i svinget: EM-spillere ramt af køresyge!

Nikolaj med de gamle dyder - men intet nøgenløb

Nikolaj sender spiller hjem fra EM

Mikkel testet for første gang - men HVOR klar er han?