Handler kun om penge: Lortesituation

Danske Lasse Svan og norske Sander Sagosen er langt fra tilfreds med, at EHF igen har udskudt Final 4 i CL

Lasse Svan forstår ikke, hvorfor EHF igen har flyttet Final 4 i Champions League i håndbold. (Arkiv). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lasse Svan forstår ikke, hvorfor EHF igen har flyttet Final 4 i Champions League i håndbold. (Arkiv). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Det handler mere om penge, end det handler om det sportslige.

Sådan vurderer den danske landsholdsspiller Lasse Svan beslutningen om at udskyde denne sæsons Final 4 i håndboldens Champions League til december.

- Sportsligt er der jo ikke nogen, der kommer til at vinde på det, så det eneste, jeg kan se, der berettiger det, er ud fra et finansielt synspunkt - at Final 4 skal kunne generere så mange penge, at det er nødvendigt at afholde det, siger Lasse Svan ifølge TV2 Sport.

Det Europæiske Håndbold forbund (EHF) meddelte torsdag, at man endnu en gang udskyder Final 4-stævnet, så det nu skal afvikles 28. og 29. december i Köln.

Finalestævnet var oprindeligt planlagt til 30. og 31. maj, men på grund af coronapandemien udskød EHF i første omgang stævnet til 22. og 23. august.

- Jo længere, det bliver skubbet, jo tættere kommer det på et nyt Final 4. Så skal du til at spille Final 4 to gange på et halvt år. Det er meget mærkeligt, siger Lasse Svan.

De nye datoer ligger altså lang tid efter, at den nye håndboldsæson efter planen er begyndt, og derfor kan man ende med, at der spilles i to forskellige Champions League-turneringer på samme tid.

Samtidig er der problemet med spillere, der skifter klub. Det er tilfældet for norske Sander Sagosen. Han skifter fra Paris Saint-Germain til THW Kiel og kan altså optræde for to forskellige klubber, inden Champions League er spillet færdig.

Sagosen så hellere, at han man helt aflyser denne sæsons Final 4.

- I mit hoved havde det været det bedste. Det er en lortesituation, men det bliver ikke bedre at flytte den lortesituation videre og videre.

- Nu har vi en lortesituation i to år i stedet for måske seks måneder. Jeg ville allerhelst have spillet nu, men det kan ikke lade sig gøre. Og så må man bare slå en streg over nogle ting, siger Sagosen ifølge TV2 Sport.

24. april vil EHF beslutte, hvordan ottendedels- og kvartfinalerne i den nuværende Champions League skal afvikles.

Corona udskyder igen håndboldmændenes CL-finalestævne

Mester uden kamp

Håndbolden stopper årelangt fald i medlemstal

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind