Hellere én bagfuld københavner end otte odenseanere

Mia Rej jubler og erkender, hun ingen rutine har i at fejre et DM-guld – men allerede mandag formiddag skal hun møde ind i landsholdslejren

Myrthe Schoenaker, Jenny Alm, Anne Cecilie de la Cour, Mia Rej og Hanna Blomstrand jubler i vilden sky. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Myrthe Schoenaker, Jenny Alm, Anne Cecilie de la Cour, Mia Rej og Hanna Blomstrand jubler i vilden sky. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Når Klavs Bruun Jørgensen mandag kl. 11 kalder til samling i Brøndby, er der ikke færre end otte HC Odense-spillere med i den trup på 17, landstræneren sender ud i kval-kampe mod Slovenien og Island i ugens løb.

Freja Cohrt, Mette Tranborg, Althea Reinhardt, Trine Østergaard, Nadia Offendal, Stine Jørgensen, Mie Højlund og Kathrine Heindahl stod alle med den lammende skuffelse buldrende dybt ind bag de orange bluser – og sølvmedaljerne – efter dukkerten mod København Håndbold, der til gengæld kun har én spiller repræsenteret på landsholdet: Mia Rej – og nok er hun både chefstrateg og klubholdets mest populære og profilerede spiller, men på landsholdet er hun med som lærling.

- Det var mega nervepirrende. Heldigvis er vi til sidste hele tiden et mål foran, så jeg følte, vi havde et lille overtag. Men det var slet ikke sådan, at jeg følte mig sikker på noget tidspunkt.

Har du nogen rutine i, hvordan man fejrer et mesterskab?

- Overhovedet ikke! Vi har jo både smidt DM-guldet sidste år og pokaltitlen væk, så vi må jo opfinde nogle rutiner, haha. Det eneste, jeg ved, er, at vi skal ud at spise på en restaurant, og derefter aner jeg intet.

Er der plads til at få en skid på?

- Altså… Jeg skal i princippet møde ind kl. 11 til landsholdet mandag, men jeg tænker, at det vel er bedre, der kommer én bagfuld spiller fra København end otte odenseanere. Så det var vel de rigtige, der vandt, siger en temmelig hæs – og meget glad – Mia Rej.

Er der efterhånden mere på tanken efter sådan en sæson og tre finalekampe?

- Det synes jeg egentlig, der er. Jeg har syv-ni-tretten holdt mig skadesfri hele sæsonen og føler mig frisk. Jeg er selvfølgelig træt, men jeg er ikke skadet. Jeg har været ovenpå hele sæsonen, og det er virkelig dejligt.

Hvordan er det for sig at gå fra at være den altoverskyggende profil på klubholdet til en lidt mere ydmyg plads i landsholds-hierarkiet?

- Det her jeg det fint med. Så længe, man kender sin rolle, er det fint nok. Jeg tager den rolle, Klavs Bruun føler, han kan bruge mig i, og det har jeg fuld respekt for. Men nu vil jeg gerne lige nyde guldet sammen med de andre i dag og i aften.

Mette Tranborg var selvfølgelig super skuffet:

- Vi er skuffede. Altså… Vi gjorde mange ting rigtigt, men marginalerne var ikke med os, og vi formår ikke at afgøre det i den afgørende fase til sidste, hvor vi havde chancen for at udligne. Vi laver for mange fejl på afgørende tidspunkter.

Nu skal du møde ind på landsholdet – men skuffelsen sidder vel dybt?

- Lige nu har jeg ikke rigtigt lyst til noget som helst, men mandag møder jeg ind, og så må vi tage den derfra.

De københavnske håndboldkvinder fejrer DM-guldet. Foto: Claus Bech Håndbold København jubler - champagne til 26 millioner

Kim Mikkelsen i aktion på halgulvet, da han stadig passede jobbet som administrerende direktør. Den tjans har han givet videre til Janni Møller Thomsen
Foto: Stine Bidstrup Sport og Spil Mød den hemmelige millionær: Mister millioner i guldjagt

Mikkel Hansen spillede en uheldig hovedrolle i slutminutterne. Foto: All Over Press/imago sport Håndbold Knust Mikkel efter nedtur: 'Det er hårdt lige nu'

0 kommentarer
Vis kommentarer