Helt tosset? Qatar køber professionelle fans

Nu har VM-værterne også hyret professionelle tilskuere i Spanien

Qatar har selvfølgelig også brugt buler af penge på at bygge denne VM-hal med plads til godt 15.000 tilskuere. Ydersiden er af glas, og den skal pudses.
Qatar har selvfølgelig også brugt buler af penge på at bygge denne VM-hal med plads til godt 15.000 tilskuere. Ydersiden er af glas, og den skal pudses.

QATAR (Ekstra Bladet): Hvad gør man, når man har milliarder af kroner, skal være vært for håndbold-VM og gerne vil have succes på alle fronter? Man bruger selvfølgelig løs af pengene.

Og der er præcis, hvad Qatar gør. Først købte de den spanske klassetræner, Valero, der gjorde Spanien til verdensmester for to år siden. Efterfølgende købte de et dusin af verdens bedste håndspillere og udstyrede dem med et nyt pas. Her giver udtrykket købehold mening. Og nu har Qatar også købt tilskuere til at støtte Qatars sammenbragte landshold.

60 spanske håndboldtilskuere er blevet hentet til Qatar, hvor de får alt betalt frem til finalen den 1. februar. Betingelsen er, at de skal heppe på Qatars landshold. Også i den indledende gruppekamp mod Spanien.

- Det vil være lidt underligt at støtte Qatar i kampen mod Spanien, men i det mindste er det ikke en afgørende kamp. Vi tager det bare som en del af håndboldfesten, siger en af de professionelle tilskuere til det franske magasin, Handball News.

Værterne fra Qatar har også tilbudt at betale rejse og ophold for 20 journalister fra hver af de 24 deltagende nationer. I Danmark har vi selvfølgelig sagt nej til tilbuddet, men det forlyder, at man i mange andre lande er mindre tilbageholdende på den front.

Håndbold Mon Dieu: Franske guldfavoritter i tosset filmstunt

Migrantarbejdere kæmper med tiden for at få Lusail Multipurpose Hall, hvor Danmark skal spille, færdig til tiden. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold VM bag facaden: Se de uhyggelige slave-forhold

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer