Henrik Toft: Jeg tør ikke se billederne

Stregspilleren var i flere døgn så berørt af storebroderens skade, at han ikke kunne tale om det - nu fortæller Henrik Toft om de følelser, der strømmede gennem ham

Rene Toft Hansen og Henrik Toft Hansen fejrer EM-triumfen i Beograd i 2012 (Foto: Aleksandar Djorovic)
Rene Toft Hansen og Henrik Toft Hansen fejrer EM-triumfen i Beograd i 2012 (Foto: Aleksandar Djorovic)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Han takkede pænt, høfligt og bestemt nej til interviews de første to dage af træningslejren. Henrik Tofts følelser havde stadig skum på efter storebror René Tofts grumme korsbåndsskade.

Nu kan han tale om det - men tv-billederne af storebrors uheld kommer han næppe til at se.

- Har du turdet se tv-billederne?

- Jeg så kun lige situationen, hvor han falder til jorden. Så smed jeg telefonen fra mig!

Henrik Toft blev ringet op af sin lillesøster, der spurgte, om han så håndbold.

- Det gjorde jeg ikke, men hun fortalte så, at René lige var blevet båret ud. Så gik der ti minutter, og jeg fik en besked fra René: 'Jeg sidder i omklædningen og alt i knæet er højst sandsynligt ødelagt’, fortæller Henrik Toft.

- Det var hårde 24 timer. Og så stod jeg pludselig her i landsholdslejren. Jeg har ikke haft mulighed for at kigge forbi ham, men han er heldigvis i de bedste hænder i Kiel med de bedste læger og har fået en super operation. De er super tilfredse med resultatet, og han er ved godt mod.

- René ligger hjemme på sofaen nu og sender et par billeder engang imellem og viser nogle forskellige øvelser, han allerede nu skal begynde at lave. De ved desværre en masse om korsbåndsskader i Kiel, siger Henrik Toft, der spiller for konkurrenterne i Flensburg.

Se også: Tungt at hedde Toft: Forkølelse rammer lillebror

Men lige i denne specifikke situation er følelserne for Kiel - i hvert fald lægestaben - særdeles varme.

- Jeg er også nødt til at komme videre. Jeg har en opgave, der står foran mig lige nu, og jeg er kommet på den anden side. Nu er det bare en lille forkølelse, jeg skal slås med – så er jeg 100 procent klar, siger Henrik Toft.

Han var sygemeldt ved lørdagens formiddagstræning, men deltog i eftermiddag efter hjemkomsten fra en stille nytårsaften hos svigerfamilien i Sverige.

- Jeg har været forkølet og var skidt kørende nytårsaften og nytårsdag, så der var alligevel ikke to træninger i mig i dag. Jeg kunne da heldigvis gennemføre i eftermiddag, og nu er jeg ved at være i bedring.

- Jeg fik et lille glas champagne nytårsaften, og så var det dét. Det var ikke mig, der fyrede raketterne af. Jeg slappede af, garanterer han.

Med storebrors udfald og afbud til EM, vokser ansvaret på lillebrors skuldre.

- Det er jo det, folk siger. Min rolle er at komme ind og give mit bidrag til det forsvar, vi nu skal have banket op med de ændringer, der kommer, fordi René ikke er med. Jeg tager min del af ansvaret, men vi er heldigvis nogle stykker, der kan og skal bære. Det ser fornuftigt ud, og vi har haft nogle gode træninger, siger han og tilføjer:

- Intensiteten er god, men det tager selvfølgelig noget tid, inden vi får indøvet de små detaljer i såvel angreb som forsvar.

Se også: Nyt uheld! Ung komet ude af EM-trup

- Du var hårdt ramt på følelserne efter din brors skade…

- Den var hård. Det er jo noget, vi har snakket om i lang tid det her med at spille på landsholdet, den ære, det er at repræsentere sit land - og så OL, som vi havde glædet os så meget til at deltage i - sammen, siger Henrik Toft.

- Jeg vidste med det samme, da jeg blev ringet op af min lillesøster, at den var helt gal med hans knæ. Hun sagde, at det lignede en korsbåndsskade, og så vidste jeg, at han er ude i otte-ti måneder, og så kunne jeg godt se i kalenderen, at det bliver noget presset omkring OL, siger Henrik Toft.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere