Her er Guldmundurs VM-håb

Landstræneren har regnet sig frem til den letteste vej til medaljekampene

Gudmundsson fik for alvor gang i Kasper Søndergaard. Foto: Lars Poulsen.
Gudmundsson fik for alvor gang i Kasper Søndergaard. Foto: Lars Poulsen.

PARIS (EKSTRA BLADET): - Jeg vil hellere til Albertville end til Lille. Citat: Landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Den lille islænding stod storsmilende i betonkælderen under den mægtige Bercy-hal i Paris. I hånden havde han et papir med alle relevante fakta fra den spændende kamp mod Sverige.

Gudmundsson sagde det selv:

- Det var en lille finale.

Og så smilede han igen.

Og det var lige, hvad det var. Med sejren over Sverige har vi nu alle muligheder for at vinde gruppen, og så går turen til 1/8-finale i skisportsbyen Albertville.

Vi mangler stadig Bahrain og Qatar i det indledede gruppespil, og skulle det grimme ske, at vi kun bliver nummer to i gruppen, vil turen i stedet gå til Lille, hvor vi så vil løbe ind i Frankrig allerede i kvartfinalen.

Det vil alle helst undgå. Også landstræneren, der gerne vil gemme franskmændene til finalen. Derfor foretrækker han Albertville og betydeligt lettere modstandere.

Selv om han var meget glad efter sejren over Sverige, så ærgrede Gudmundsson sig alligevel over indledningen på kampen, hvor han mente, at spillet var alt for langsomt.

- Men efterhånden fik vi styr på kampen, og angrebsspillet blev også bedre. Og vi havde en fantastisk periode, hvor vi kom foran 14-8. Der blev jeg skuffet over, at vi ikke bare spillede stille og roligt halvlegen ud. Vi forcerede for meget, og det gav svenskerne to mål. Og sådan begyndte vi også anden halvleg.

- Men vi førte hele tiden, og Niklas Landin stod helt sensationelt. Desuden spillede vi klogt hele anden halvleg. Og især i det sidste angreb, hvor vi tog os rigtig god tid.

Islændingen var også meget tilfreds med, at Kasper Søndergaard for alvor meldte sig ind i turneringen. Det betød også, at Søndergaard blev brugt i begge halvlege, selv om han i de sidste 30 minutter havde den lange vej til udskiftningsbænken. På et tidspunkt kørte Danmark med hele tre forsvars-angrebsudskiftninger.

- Det gorde vi for at holde folk friske. Mikkel Hansen skulle i anden halvleg kun være med i angrebet, så han kunne deltage i de afgørende aktioner.

Bahrain er næste modstander på onsdag. Umiddelbart ligner det gruppens svageste hold, men det betyder ikke, at Gudmundsson på forhånd vil spare folk.

- Man kan ikke sige, at nogen skal hvile i kampen mod Bahrain. Det gælder om at komme ordentligt ind i kampen. Vi skal gribe det professionelt an.

Se også: Derfor er en sejr over Sverige EKSTRA vigtig

Se også: Hylder Hansen og Landin: Det var nøglen i dramaet

Se også: Landin stjal showet i dansk gyser-sejr

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere