Her er hemmeligheden: Sådan har Mikkel erobret landsholdet

Mikkel Hansen har ifølge forsvars-vikingen og klubkammeraten i Paris Henrik Møllgaard udviklet sig så markant, at han har løftet landsholdet. Alligevel vil han ikke kalde Mikkel den bedste i verden  

Mikkel Hansen klub- og landsholdskammerat Henrik Møllgaard fortæller hemmeligheden bag Mikkel Hansens storhed på landsholdet. Foto: Lars Poulsen.
Mikkel Hansen klub- og landsholdskammerat Henrik Møllgaard fortæller hemmeligheden bag Mikkel Hansens storhed på landsholdet. Foto: Lars Poulsen.

Vi ved, at Mikkel Hansen kan springe som en kænguru og kaste bolden hårdere, end en vrissen tyr kan stange en matador. Det er ingen overraskelse.

Men forud for VM i Paris er holdkammeraten på klub- og landshold Henrik Møllgaard mere imponeret over andre facetter hos hammeren Hansen. Møllgaard mener, at Mikkel har udviklet en helt ny og for landsholdet afgørende egenskab. Det at kunne lede.

Han har erobret landsholdet som den nye ’anfører’ og dirigent, selvom Niklas Landin reelt bærer den titel.

- Han stiller enormt høje krav til sig selv i forvejen, men er blevet bedre til at bede folk om, hvad han helt præcis gerne vil have af dem og få dem til at rette ind, hvis der er brug for det.

- Det synes jeg måske, han har manglet tidligere for at blive ekstra, ekstra dygtig. For når han gør dét, så bliver han mere en drivkraft end den vanvittigt dygtige spiller, han normalt var og er, siger Henrik Møllgaard til Ekstra Bladet.

’Ved ikke, om han er bedst’
Der kan ikke være nogen tvivl om, at Mikkel Hansen er Danmarks største stjerne. Manden man går til, når harpiksklatten skal kyles i krogen, og kampen skal afgøres i sidste sekund.

Alligevel sætter vikingen fra Paris spørgsmålstegn ved, om Mikkel rent faktisk er verdens bedste håndboldspiller. Også selvom Hansen fik titlen i 2016.

- Jeg ved ikke, om jeg synes, han er verdens bedste håndboldspiller. Men hans 2016 var på sådan et vanvittigt niveau. Alt, hvad han rørte ved, var jo nærmest sikkert mål eller assist. Samtidig dækkede han rigtig godt op og spillede stort kontraspil. Alt fungerede egentlig.

Overrasket over arbejdsmoralen
Møllgaard har efterhånden fulgt Mikkel Hansen i en årrække. Først på landsholdet og nu senest på klubplan, hvor de begge spiller afgørende roller for Paris Saint-Germain Handball.

Men den store jyde kan ikke lade være med at blive overrasket over Mikkel Hansen. Særligt over hans vilje.

- Hans arbejdsmoral og viljen til at træne og dygtiggøre sig og gøre det ekstra, som andre måske ikke altid får gjort eller tænker over, er jeg virkelig overrasket og imponeret over. Både i forhold til fysisk træning og forberedelse omkring modspillere og dygtiggørelse af egen teknik.

- Der går flere end to timers håndbold om dagen for hans vedkommende. Og det er det, der gør forskellen.

Møllgaard, Mikkel og alle de andre landsholdsdrenge spiller tre testkampe under Bygma Cup i Jylland, hvor Danmark møder Ungarn, Egypten og Island fra 5.-8. januar. Herefter går turen til VM i Frankrig, hvor Danmark 13. januar møder Argentina i deres første kamp ved slutrunden.

Se også: Officielt: Her er Wilbeks unge afløser

Se også: Dansk Barça-komet: Jeg stolede ikke på nogen

Se også: Ringkøbing tager overraskende sejr over Mulle og co.

Se også: Skjern forlænger med dansk trænerduo

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere