Her er manden der skal styre Mikkel

PSG Handball har langt om længe sagt farvel til træneren – her er den 64-årige legende, der frem over skal stå for løjerne i Paris

Tidligere stregspiller skal nu stå i spidsen for Mikkel Hansen og Paris SG. (Foto: AP)
Tidligere stregspiller skal nu stå i spidsen for Mikkel Hansen og Paris SG. (Foto: AP)

Forleden forlængede Mikkel Hansen kontrakten med PSG Handball med tre sæsoner, så den danske harpiksbomber er sikret mange interessante slentreture op og ned ad de parisiske boulevarder og mere ydmyge sidestrøg frem til sommeren 2019.

Det kom lidt overraskende al den stund, at såvel THW Kiel som Hansens gamle bastion i det catalanske, FC Barcelona, forinden var kraftigt ude med de økonomisk solidt pumpede blækspruttearme for at få helsingoranerens underskrift.

Men forklaringen falder nok her til formiddag. Efter PSG Handball i aftes med en suveræn Mikkel Hansen i front snuppede en ’heldig’ fransk titel – Montpellier dummede sig for et par runder siden – har hovedstadsklubben nu meddelt, at cheftræner Philippe Gardent stopper som chef for det stjernespækkede håndbold-kobbel.

Mikkel Hansen hamrer kuglen i kassen mod Hviderusland for nylig - danskeren hamrer også godt med kugler i pengekassen i Paris. (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Hansen forgyldes: Så meget tjener håndbold-stjernerne

To franske titler på tre sæsoner er slet, slet ikke nok for den Qatar-finansierede klub, der har dobbelt stjernebesætning på samtlige positioner – undtagen på trænerposten.

Klubben har til gengæld signet et sandt koryfæ – om end aldrende – i skikkelse af den gamle THW Kiel-domptør Zvonimir Serdarusic. ’Noka’ er kælenavnet, den 64-årige tidligere stregspiller født i bosniske Mostar accepterer.

Den eks-jugoslaviske legende stod i spidsen for THW Kiel i 15 glorværdige sæsoner fra 1993 til 2008, og merit-listen er pænt imponerende: 11 tyske mesterskaber, fem pokaltitler. Tre EHF pokaler og Champions League-gevinsten i 2007 blandt meget mere. Tre gange kåret som årets træner i Bundesligaen.

Mikkel Hansen tegner og fortæller med holdkammeraterne som lyttere. Det kan han fortsætte med de næste fire sæsoner. (Foto: AP) Håndbold Mikkel Hansen laver monster-kontrakt

Han forsvandt fra Kiel i kølvandet på skandalen netop omkring Champions League-sejren i 2007, hvor den nu nationaliserede tysker blev hvirvlet ind i slum-stormen omkring bestikkelse af dommere – men Noka Serdarusic blev senest for tre år siden ved retten i Kiel frikendt for alle anklager.

Han tog et sabbatår og var slovensk landstræner i en sæson, han har haft tjansen som klubtræner i Celje og har siden 2014 stået i spidsen for den fransk klub Pays d’Aix UC. Serdarusic er en kontant mand af den gamle Balkan-skole med tysk overbygning, og herfra kan vi godt garantere Mikkel Hansen, at den ny cheftræner næppe er en mand, der inviterer til hjemmegrill og oplæsning at vittigheder sådan lige med det første…

Foto: AP Håndbold Brølende stærke Mikkel Hansen sikrer Paris mesterskabet

PSG Handball takker venligt Philippe Gardent voldsomt for at have løftet klubben til en af de bedste i Frankrig og bragt holdet i Champions Leagues kvartfinale… Helt ærligt, med et budget på 110 mio. kroner ville en talende hund formentlig have været i stand til det samme, og der er ingen vej tilbage for den ny boss: Det hold skal som minimum vinde den franske titel hver gang – og endnu vigtigere: Som minimum nå Final 4-stævnet i Køln. Basta!

Noka Serdarusic starter i jobbet 21. juli. Mikkel Hansen kan godt belave sig på, at ferien er uigenkaldeligt slut den 20…

1 af 2 Mikkel Hansen blev topscorer i den franske liga, hvor han også knalder samtlige straffekast ind - nu får han langt om længe en ny træner i PSG Handball. (Foto: AP)
2 af 2 Tidligere stregspiller skal nu stå i spidsen for Mikkel Hansen og Paris SG. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer