Historiske danskere klaskede mestrene: Det var specielt!

Flensburg-Handewitts danskere imponerede med at score alle mål i første halvleg i sejren mod de forsvarende Bundesliga-vindere Kiel

Følg Håndbold

Dankerklubben Flensburg-Handewitt har fået en perfekt start i Bundesligaen denne sæson.

Efter to sikre sejre i de to første runder besejrede den nordtyske klub også mestrene fra Kiel i tredje kamp med cifrene 30-25 søndag aften i en propfyldt Flens-Arena.

Flensburg er kendt for at være en kæmpe tiltrækningskraft for danske spillere, der også har leveret på højt plan for det tyske hold i mange år.

Og den danske dominans forsætter i den grad i den tyske topklub.

I topkampen mod Kiel søndag, som også stillede op med de danske landsholdsspillere Niklas Landin og Rene Toft Hansen, scorede de danske Flensburg-spillere 27 mål ud af holdets 30 i opgøret!

Danskerne i ren mål-rus i topbrag

Dansk håndboldstjerne tæt på at blive blind

Og i første halvleg formåede danskerne at score alle 15 mål - en historisk bedrift af Anders Eggert, Lasse Svan, Tomas Mogensen, Anders Zachariassen og Henrik Toft Hansen.

Især brillerede de to fløje Eggert og Svan med ni scoringer hver i et tæt og intenst opgør, og de to danskere var da også lykkelige for sejren, som de havde stor andel i sammen med deres landsmænd.

- Det er dejligt! Det er den vigtigste kamp i hele sæsonen. Den kom tidligt i år, men det betyder meget for holdet, klubben og byen, sagde Lasse Svan til Flensborg Avisen.

En tysk journalist fremhævede Anders Eggerts ni scoringer som meget afgørende for sejren, og det var hovedpersonen da også meget taknemlig over.

- Jamen, tak! Altså hvis det var mine mål, der afgjorde det, så er jeg ganske tilfreds. Ej, det var en super kamp fra vores side. Vi som fløje kommer mere til chancer end sidste sæson - og når boldene også går ind, så gør det dét noget sjovere, sagde han.

Den svenske landsholdsmålmand Mattias Andersson lykønsker sine danske holdkammerater: - Hvilke kamp! Fantastisk atmosfære i arenaen. Respekt til Eggert og Svan, 18 mål fra dem!

Henrik Toft Hansen formåede at score en kasse mod sin storebrors klub, og det var i den grad også en speciel oplevelse for ham.

- For mig var det specielle, at det var mit første derby. Jeg har oplevet derbyet fra stuen derhjemme, men det var helt specielt at være med til. Det er meget intenst, og tilskuerne møder op to timer før kampen. Det var en fed oplevelse og fantastisk, når man også vinder opgøret, sagde han.

Kiel og klubbens to danskere kan dog trøste sig med, at de har vundet det tyske mesterskab de seneste fire sæsoner og stadig er storfavoritter til at vinde titlen i år. Flensburg vandt sidst Bundesligaen i sæsonen 2003/2004.

Du kan se alle dansker-målene i videoen herunder:

 

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.