Hovsa! Omstridt håndbold-regel kan dø torsdag

Ny og omstridt regel er slet ikke vedtaget endnu - det bliver den måske/måske ikke på torsdag. - Det giver ingen mening, siger Klavs Bruun Jørgensen

Det går nogle gange godt, selv når markspilleren ikke når at bytte med målmanden. Her redder Kristina Kristiansen - nærmest uden at vide det - under Danmarks kamp mod Ungarn ved sidste års EM. (Foto: Lars Poulsen)
Det går nogle gange godt, selv når markspilleren ikke når at bytte med målmanden. Her redder Kristina Kristiansen - nærmest uden at vide det - under Danmarks kamp mod Ungarn ved sidste års EM. (Foto: Lars Poulsen)

Totalt kaos! Først lemper det internationale håndboldforbund IHF fire nye regler over rampen – ganske få træningspas inden, VM i kvindehåndbold fyres af på dansk grund.

Landstrænere, spillere, sportschefer og forbund har været i vildt oprør, siden Hassan Moustafas embedsværk i denne uge lancerede den ny regel, at en hvilken som helst markspiller kan bytte plads med holdets målmand. Konsekvenserne kan blive uoverskuelige.

Men nu viser det sig, at den omdiskuterede ændring af spillet måske slet ikke bliver til noget!

- Så vidt, jeg har forstået, sker det først på torsdag  i Rusland, hvor IHF har kongres, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Jeg ved, at andre nordiske nationer er særdeles skeptiske over forandringen, og jeg vil tro, at andre nationer også har deres betænkeligheder. Det ender måske med, at det her slet ikke bliver til noget, og før jeg sidder med et fysisk skriv i næverne, begynder jeg i hvert fald ikke at tage mine forholdsregler, siger den danske landstræner.

Se også: Træner-krig på topniveau: Ekstremt nedladende over for kvinder

Klavs Bruun Jørgensens nye offensive forsvar kan ende som den helt store taber, men landstræneren styrer ikke ligefrem mod krise, hvis regelændringen torsdag bliver stemt igennem i Sochi.

- Jeg er ikke overdrevent bekymret. Jeg synes, diskussionen er blevet blæst lidt op. Lad os nu se, hvordan det bliver. Der er jo trods alt ens vilkår i den forstand, at alle hold kun har halvanden uge til at arbejde med det her, og det giver jo visse begrænsninger for, hvor langt de kan nå. Selv om jeg også har hørt, at nogle er blevet tippet om det her… Men altså… Konspirationsteorier er der altid mange af, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Se også: Ulrik Wilbek inden VM: Det kan ende i kaos

Ved VM lægger Danmark ud mod Japan, som netop er et af de hold, der kan have en fordel af den ny regel.

- De spiller med et 3:3-forsvar og spillere, der hverken er fysisk stærke eller høje, og mod sådan et hold vil det da være en mulighed, at vi i perioder spiller syv mod seks. Vi kunne sikkert også have løst Portugal bedre på den måde, da vi mødte dem i EM-kvalen, vurderer landstræneren.

Til gengæld forstår Klavs Bruun Jørgensen ikke, hvorfor IHF med djævelens vold og magt vil indføre reglen og teste den i en slutrunde, hvor ingen af de deltagende nationer har haft en chance for at arbejde med den til træning.

- Det giver slet ingen mening. Det kan jo også være, det bare er smidt op i luften som en prøveballon, og hvis der er for meget brok, så fjerner man bare punktet igen på torsdag. Jeg venter i hvert fald med at foretage mig noget, før jeg er helt sikker, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Hvis ændringerne gennemføres, får det indflydelse på den bruttotrup på 28 spillere, landstræneren nominerer til VM.

- Så må vi klart set på, hvilke bag- og stregspillere, vi kan få behov for at tilpasse truppen med undervejs, siger landstræneren.

TV - 29. okt. 2015 - kl. 16:54 Håndhold-stjerne afslører: Bagstiv til landsholdsdebut

8 kommentarer
Vis kommentarer