Hun er helt speciel: 'Hun har store klodser'

- Kristina Jørgensen er helt speciel, hun er ikke som andre unge på 20, og hun starter inde mod Serbien, afslører Klavs Bruun Jørgensen

Kristina Jørgensen jubler efter en af sine fem scoringer mod Polen. Foto: Lars Poulsen
Kristina Jørgensen jubler efter en af sine fem scoringer mod Polen. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet): Hun er bare 20 år, men hun dirigerer kammeraterne som en rutineret hærfører. Når man samtidig udnytter sine 189 cm og solide bøffer i begge ender af banen og har skudkraft som en røvfuld Stinger-missiler, er der lagt op til noget stort i tilfældet Kristina Jørgensen.

Viborg-spilleren drønede ud af kampen mod Sverige, inden der var spillet seks minutter. To dage senere rejser hun sig, som om ingenting var hændt og spiller et brag af en kamp mod Polen.

Fantastique, magnifique – Kristina Jørgensen!

- Jeg tror, hun var lidt trist efter den første kamp, og så er det jo bare stort at gå ind og brage igennem. Hun skyder så hårdt, når hun kommer i fart, og det skal hun jo bare fortsætte med. Hun er mentalt stærk, flyder rosen fra Sandra Toft.

Hun stod også helt fornuftigt med en parade-procent på 48. Forleden havde hun kun to redninger. Den sidste var ret vigtig…

Det kommer ikke bag på Klavs Bruun Jørgensen, at den unge Horsens-pige, der kom med til VM sidste år efter blot 11 ligakampe for Viborg, brager igennem trods modgang:

- Jeg var ikke så meget i tvivl om, at Kristina nok skulle rejse sig, og det beviste hun jo til bravur. Hun er en sej pige, og hun er måske i forhold til sin generation en lidt anderledes type, der kan ryste ting af sig hurtigt.

- Jeg kender mange piger og drenge, der i den alder har svært ved at leve op til alle de forventninger, omverdenen stiller til dem. Der er Kristina altså bare en tough pige, siger landstræneren.

Han gav hende en krammer, da hun fik fyraften ti minutter før tid og sagde:

- Jeg er mega stolt af dig!

Hun flyver højt, Kristina Jørgensen, der her hamrer endnu en ball mod mål. Foto: Lars Poulsen
Hun flyver højt, Kristina Jørgensen, der her hamrer endnu en ball mod mål. Foto: Lars Poulsen

Klavs Bruun:

- Allerede efter kampen mod svenskerne fortalte jeg, at hun skulle starte inde mod Polen, så hun var klar over, at det ikke kom til at rykke ved den tro og tillid, jeg har til hendes evner. Jeg kan også godt afsløre, at hun er den første til startopstillingen mod Serbien!

Med Mie Højlund, 21, og Mette Tranborg, 22, som to andre eksempler, er det den unge garde, der kommer buldrende i rødt og hvidt.

- Vi har nogle unge spillere, der kommer med nogle ordentlige klodser, og som ikke er bange for at tage ansvar, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Hovedpersonen selv er til gengæld ikke voldsomt nem at bringe i nærheden af tillægsord om sin egen indsats.

- Det er fedt. Det er en god holdpræstation i dag, alle præsterer super fedt og giver den gas hele vejen. Det er dejligt.

Det må være dejligt at komme rigtigt i gang efter den start mod Sverige?

- Det er klart, det er vigtigt at være inde i turneringen, så det er dejligt. Jeg havde tro på tingene og en god følelse. Jeg tænkte bare, jeg skulle gå ind og gøre det, jeg er god til – og give den gas sammen med de andre piger, siger hun.

Vi må altså ty til andre kilder…

- Hun gør det supergodt, og jeg er meget imponeret over, hvad hun går ind og leverer med den alder, hun har. Det er stor klasse, hun viser i dag, siger Kathrine Heindahl.

- Hun er jo superdygtig. Hun kører bare på og står rigtigt godt i forsvaret, så det er fedt at have hende på holdet. Vi vidste jo alle, hvad hun rummer, hun kan nogle specielle ting, og hun er ikke bange for at tage ansvar, siger Anne Mette Hansen.

Og hun starter inde mod serberne på tirsdag…

Se også: Rost til skyerne: Hun er Danmarks næste store stjerne

Se også: Danmark sprudler: Topspil i kæmpe sejr

Kristina Jørgensen i midten har genvundet det gode humør efter sin personlige nedtur mod Sverige. Foto: Lars Poulsen Håndbold - 2. dec. 2018 - kl. 13:45 Stortalent får ny central rolle trods mareridt

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere